Izjemni mlajši člani na Češkem

Izjemni mlajši člani na Češkem
02.06.2015 AVTOR: D. Z.
Na etapni dirki Miru, ki šteje za Pokal narodov med mlajšimi člani so se izkazali tudi slovenski kolesarji. Predvsem Marko Pavlič.

Prva etapa je bila dolga 122 kiilometrov. Jesenik je gostil start, cilj pa je bil v Rymarovu. Za zmago so se udarili trije kolesarji. Etapo je dobil Britanec Gabriel Cullaigh, ki je v zaključku ugnal Slovenca Marka Pavliča. Rok Korošec se je izkazal s petim mestom, saj je dobil boj skupine, ki je za zmagovalcem zaostala za 13. sekund.

Naslednji dan, 30. maja pa je bila na sporedu še najtežja preizkušnja. Dolga je bila 92 km. Začela se je na Poljskem, v kraju Glucholazy. Cilj je bil v Pradedu. Po treh urah dirkanja je zmagal Avstrijec, tudi kolesar, ki ga poznamo s slovenskih cest, Gregor Muhlberger. Slovencev ni bilo med desterico. V nedeljo je bila na sporedu še zadnja etapa v Jeseniku.

Belgijec Loic Vliegen je zmagal, Marko Pavlič pa je z zaostankom sedmih sekund zasedel sedmo mesto. Muhlberger se je veselil končne zmage. Drugi je bil Loic Vliegen, tretji pa Christian Odd Eiking. Najboljši Slovenec je bil Marko Pavlič. Za najboljšim je zaostal za pol minute in osvojil končno sedmo mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ