Izjemni Mohorič vodi v Italiji, Polanc Avenir končal na 12. mestu

Izjemni Mohorič vodi v Italiji, Polanc Avenir končal na 12. mestu
01.09.2012 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je prevzel vodstvo v skupnem seštevku prestižne dirke Giro della Lunigiana, ki je namenjena mladincem. Sicer pa je v kraljevski etapi zasedel drugo mesto.
Etapa je bila dolga 114 kilometrov, končala pa se je s pet kilometrov dolgim vzponom na Fosdinovo. Prav tam so se najboljši tudi udarili za etapno zmago in zeleno majico vodilnega. Z izjemnim pospeševanjem v zaključku si je etapni uspeh privozil Nemec Silvio Herklotz.

Najbolj pa se mu je približal prav član slovenske mladinske reprezentance Matej Mohorič. Zasedel je drugo mesto, tretji pa je bil italijanski adut Federico Zurlo. Mohorič je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Tako bo na nedeljski zadnji etapi nosil zeleno majico. To mu bodo pomagali braniti še reprezentančni kolegi Kovačič, Katrašnik, Razinger, Per in Klemenčič. Zadnja etapa bo zelo zahtevna, dolga bo 97 kilometrov. Start bo v kraju Santo Stefano Magra, cilj pa v Casano di Ortonovo.

Tour de l'Avenir domačinu
Končala pa se je zahtevna etapna dirka Tour de l'Avenir. Šesto etapo - ta je bila dolga dobrih 80 kilometrov - je dobil Rus Sergej Pomošnikov, ki je bil v zaključku, potem ko so morali kolesarji premagati kar štiri kategorizirane vzpone, močnejši od domačina Warrena Barguila in Avstrijca Patricka Konrada.

Naš najboljši predstavnik v etapi je bil Jan Polanc, ki je bil tudi edini, ki je končal v prvi skupini kolesarjev. Kljub temu, da je bil v zaključku zelo aktiven, je na koncu zasedel 12. mesto. Končne zmage se je veselil Warren Barguil, ki je za sekundo ugnal Kolumbijca Juana Chamoro in za devet sekund Italijana Mattio Cattaneo.

Četrti je bil Sergej Černecki, peti pa Ian Boswell. Najboljši Slovenec v skupnem seštevku je bil Jan Polanc, ki je dirko končal na 12. mestu. Za zmagovalcem je zaostal za minuto in 53 sekund. Na dirki so nastopili še Klemen Štimulak, Tim Mikelj, Jaka Bostner, Luka Pibernik in Jan Tratnik.

Ilešič dobil etapo
Na etapni dirki po Riu pa uspešno nastopa Aldo Ino Ilešič. Kolesarji so imeli na sporedu 192 kilometrov dolgo etapo, ki se je zaključila s ciljnim sprintom manjše skupine kolesarjev. Za zmago se je tako pomerilo vsega 25 kolesarjev, med katerimi je bil tudi Aldo Ino Ilešič. Ta je prepričljivo dobil sprint. Veselil se je zaslužene zmage, že druge v tej sezoni, in si tako privozil najboljše možno darilo za 28. rojstni dan.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ