Izjemni Peter Sagan neustavljiv

Izjemni Peter Sagan neustavljiv
26.02.2017 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je po včerajšnjem drugem mestu zdaj dobil dirko Kuurne-Bruselj-Kuurne.

V Belgiji je za kolesarji prvi vikend klasičnih dirk. Po včerajšnji dirki Omloop Het Nieuwsblad so se danes kolesarji merili še na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne.

Govorimo o 201 km dolgi preizkušnji ekstra kategorije. Včeraj je dirko po skoraj 40 kilometrih bega v sprintu dobil Greg Van Avermaet, ki je drugič zapored premagal Petra Sagana. Slovak pa je danes pokazal, kako odličen je že na uvodu v klasike. Tokrat je v zaključku – okrog 30 km pred ciljem – napadla peterica kolesarjev.

To so bili Peter Sagan, Jasper Stuyven, Luke Rowe, Tiesj Benoot in Mateo Trentin. Imeli so dobre pol minute naskoka in s skupnimi močmi so uspeli prednost pred zasledovalci – za njimi se je podala v lov tudi skupinica z Van Avermaetom, ki pa je imela že prevelik zaostanek – brez večjih težav zadržala. Sledil je zaključni boj pred samim sprintom.

Edini pravi napad je poskušal izvesti Trentin, vendar razlike ni uspel narediti. Sledil je sprint, ki ga je prvi začel kar Peter Sagan. Svetovni prvak pa je bil tokrat prepričljivo najmočnejši in je po treh drugih mestih slavil prvo zmago v tej sezoni. Drugi je bil lanski zmagovalec Jasper Stuyven, tretji pa Luke Rowe. Sledila sta še Tiesj Benoot in Matteo Trentin. Potem pa Demare, Van Avermaet, Naesen, Stybar, Planckaert ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ