Izjemni Tadej Pogačar blizu zmage

Izjemni Tadej Pogačar blizu zmage
10.03.2018 AVTOR: D. Z.
Tadej Pogačar je v kraljevski etapi dirke Istrska pomlad zasedel drugo mesto in je skupno tretji. Etapo je dobil Marc Hirschi, Krister Hagen vodi.

Na dirki Istrska pomlad je bila na sporedu druga, tudi najtežja etapa od Vrsarja do Oprtalja. Letos so organizatorji kolesarje za konec po 161 kilometrih dirkanja popeljali na Oprtalj namesto na Motovun.

Že prej so morali premagati dva gorska cilja na Limski kanal in Dolenjo Vas. Po zelo hitrem uvodu, ko do pobega nikakor ni prišlo je prvi gorski cilj dobil Žiga Horvat. Potem pa je vendarle prišlo do pobega sedmih kolesarjev, ki so si privozili že okrog štiri minute prednosti. V lov za njimi so se podali kolesarji moštva Coop, Virtu in tudi člani Adrie Mobila in Ljubljano Gusto Xaurum. Razlika se je hitro zmanjšala, na zadnjem vzponu je v ospredju najdlje vztrajal Matthias Križek.

Avstrijec pa je predtem porabil preveč moči in najboljši so ga uspeli ujeti. Na sicer daljšem, a ne tako strmem vzponu so kolesarji postopoma izgubljali stik z najboljšimi. V zadnjem kilometru je ostro napadel Tadej Pogačar, ki je želel obleči rumeno majico in prav veliko ni več taktiziral. Pridružil se mu je lahko le še veliki up švicarskega kolesarstva Marc Hirschi. Član mladega moštva Sunweb je Pogačarju samo sledil, sa za končno zmago ob majhnih zaostankih ni imel možnosti. V sprintu pa je Pogačarja premagal.

Samo sekundo za njima je na cilj prišel Krister Hagen, ki je še dobil odbitne sekunde in je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Četrti je bil James Oram, peti Kasper Asgreen in šesti Marko Pavlič, sicer član moštva MebloJOGI Pro Concrete. Ta skupina je zaostala za tri sekunde. Radoslav Rogina je bil 10. Jaka Primožič 23., Izidor Penko 26., Matej Mugerli 32., Žiga Grošelj 37., Tadej Valjavec 39., Uroš Repše 49., Martin Lavič pa 50. Kot že rečeno. Hagen je prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Član moštva Coop ima štiri sekunde prednosti pred Kasperjem Asgreenom iz Virtuja. Pogačar je na tretjem mestu in zaotaja za deset sekund. Blizu so še Honore, Hirschi, Eibegger, Rogina, Bennett, Rabitsch in Polnicky. Marko Pavlič je 15., Izidor Penko 25., Matej Mugerli 27., Jaka Primožič 28. Žiga Horvat je v boju za majico najboljšega na gorskih ciljih po točkah izenačen z Michaelom Kukrlejem. Oba sta zbrala šest točk.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ