Izjemno! David Per dobil Flandrijsko klasiko za mlade!

Izjemno! David Per dobil Flandrijsko klasiko za mlade!
11.04.2016 AVTOR: D. Z.
David Per je poskrbel za izjemen uspeh. Dobil je dirko po Flandriji za mlajše člane. To je do zdaj uspelo samo Marku Kumpu.

Pokal narodov za mlajše člane se nadaljuje. Tokrat je bila na sporedu 'mlajša ' izvedba ene izmed največjih enodnevih klasik – dirke po Flandriji. Mlajši člani so se pomerili na 166 kilometrov dolgi preizkušnji s startom in ciljem v Oudenaardu. Torej v mestu, kjer je tudi cil j članske preizkušnje. Tam je nastopila tudi slovenska reprezentanca, na čelu z Davidom Perom, ki je v zadnjem času odlično pripravljen.

Po dveh četrtim mestih (dirka Gent-Wevelgem in dirka za VN Adrie Mobil) je zdaj stopil še velik korak naprej. 21-letni kolesar Adrie Mobila je dobil prestižno dirko za mlajše člane. Tako je postal drugi Slovenec z zmago na tej preizkušnji, saj se je leta 2010 zmage veselil tudi Marko Kump, ki zdaj vozi v Lampreju Meridi. David Per se je na koncu za zmago udaril s še šestimi kolesarji. Drugi je bil Britanec Jonathan Dibben, ki sicer vozi za moštvo Team Wiggins. Tretji je bil Corentin Ermenault.

Povprečna hitrost prve skupine je znašala 39,79 km/h. »Zelo sem vesel zmage. To dirko sem imel v glavi že vse od začetka sezone, zmeraj mi je bila nekaj posebnega. Sem tudi takšen tip kolesarja, ki mu take dirke ustrezajo Napadel sem v zadnjih 30 kilometrih, na vrhu zadnjega klanca v krogu. V ospredju nas je ostalo sedem in uspelo nam je zadržati minimalno prednost do cilja. Končno se mi je izšel tudi sprint in uspel sem doseči najlepšo zmago v karieri. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ