Izključen in simbolično kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja

Izključen in simbolično kaznovan zaradi spolnega nadlegovanja
30.01.2019 AVTOR: DZ

Natakarica v San Juanu je kolesarja Ilja Keisseja prijavila policiji zaradi spolnega nadlegovanja. Kolesarja so finančno kaznovali in ga izključili z dirke.

V zadnjih dneh je v kolesarskem svetu vsekakor v ospredju moštvo Deceuninck Quick Step, ki že blesti. V Avstraliji so slavili dve zmagi, v Argentini ravno tako. Poleg tega so prevzeli še vodstvo v skupnem seštevku. A v ospredju so tudi zaradi nespametne poteze Ilja Keisseja, ki je bil del ekipe, ki nastopa na dirki po San Juanu. Keisseja je natakarica obtožila spolnega nadlegovanja, potem ko je za fotografijo pozirala s preostalimi člani ekipe.

Stvar je šla tako daleč, da je natakarica Keisseja prijavili policiji in za lokalne medije povedala: »Malce govorim angleško in prejela sem njihovo naročilo. Nisem vedela, da tu poteka dirka po San Juanu. Pojasnili so mi, kaj počnejo, in da so prišli na dirko. Prosila sem jih za skupno fotografijo in čutila sem, da me vzpodbujajo pri tem. Menila sem, da je bila to nesreča, kasneje pa sem ugotovila, da ni šlo za nikakršno naključje. Zelo sem jezna. Gre za nespoštovanje. Bila sem v službi. Prosila sem za fotografijo. Govorila sem z odvetniki, da bi videla, kaj lahko naredimo.«

Seveda se je oglasil tudi Keisse, ki je med drugim sporočil: »Rad bi se ji opravičil. Naredil sem napako, tega se zavedam. Ne bo se več ponovilo. To je bilo neumno. Želim si, da bi lahko zavrtel čas nazaj, vendar ga ne morem. Naredil sem neumen gib z roko, nikomur nisem škodil. Policija ga je kaznovala z nekaj manj kot 70 evri kazni. Keisse je sicer odpeljal tretjo etapo, potem pa so ga organizatorji izločili z dirke. Kakšne bodo še sankcije, pa ni znano.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ