Izključen, ker je dovolil vreči plastenko v motorista

Izključen, ker je dovolil vreči plastenko v motorista
20.07.2015 AVTOR: D. Z.
Športnega direktorja Tinkoff Saxa Seana Yatesa so za en dan suspendirali z dirke po Franciji. Razlog? Mehanik je vrgel plastenko v motorista.

V 15. etapi dirke po Franciji do Valenca je prišlo do zanimivega zapleta. Manj kot 40 kilometrov pred ciljem je nosilec zelene majice Peter Sagan menjal kolo. Kaj natančno se je potem zgodilo, ni povsem jasno, je pa Peter Sagan dejal, da ga je motorist s snemalcem oviral, tako da je težje prišel do avtomobila.

“Kamera je bila tam in potem so me prehiteli. Avto je bil za motorjem, ki se je ustavil deset metrov pred mano in tako zaustavil pot našemu avtomobilu. Vsi smo bili jezni. Mehanik pa je potem preprosto vrgel plastenko, ” je po prihodu na cilj dejal Peter Sagan. Ta mehanik je bil Faustino Munoz. A komisarji so z enim dnevom suspenza kaznovali športnega direktorja Seana Yatesa.

Ta je takrat vozil spremljevalni avtomobil. Na dirko se bo lahko vrnil po prestanem dnevu premora. Torej v sredini 17. etapi. Nad vsem skupaj se je pritožil tudi športni direktor Steven De Jongh: “Lepo bi bilo, če bi pokazali tudi, kako je motorist skorajda povozil Petra Sagana.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ