Izključili z Vuelte, ker ni upošteval navodil

Izključili z Vuelte, ker ni upošteval navodil
27.08.2017 AVTOR: D. Z.
Ne zgodi se ravno pogosto. A pri Sunwebu so se odločili, da z dirke po Španiji izključijo Warrena Barguila, ker ni upošteval navodil, naj počakal na klubskega kolego.

Warren Bargul je dolgo veljal za enega izmed najbolj nadarjenih francoskih kolesarjev, a je pravi potencial pokazal šele na letošnji dirki po Franciji.

Po vseh težavah s poškodbami, ki jih je imel v preteklosti je v Franciji blestel. Dobil je dve gorski etapi, osvojil majico za najboljšega na gorskih ciljih in sloviti Tour de France kot najbolj borbeni kolesar končal med najboljšo desterico v skupnem seštevku. Prišel pa je tudi na dirko po Španiji, eno izmed zadnji dirk v dresu letos izjemnega moštva Sunweb.

Po Touru je namreč postalo jasno, da je predčasno prekinil pogodbo in bo prestopil v francoski Fortuneo Oscaro. Na dirki po Španiji je še čakal na svojo priložnost, a je ne bo dobil. Pri Sunwebu so ga po petkovi sedmi etapi izključili iz ekipe. Razlog? Na zadnjem vzponu je zaradi težav s kolesom nekoliko zaostal njegov klubski kolega Wilco Kelderman, ki je očitno v Španijo prišel v vlogi kapetana, Barguil pa ni upošteval ukaza, naj ga počakal. Kelderman je takrat izgubil 17 sekund.

“Barguil je odkrito povedal, da se ne bo podredil taktiki ekipe, tako da Sunwebu ni preostalo drugega, kot da sprejme tako odločitev. Pri našem načinu dela je zelo pomembno, da se držimo zastavljenega načrta. Od leta 2008 je to bila osnova za postopno rast in uspeh. Zato je to vrednota, ki ne pozna izjem. Pri ekipi cenimo Barguilovo odkritost glede tega, ” so pri Sunwebu zapisali v izjavi za javnost. Zanimivo. Pred prej omenjeno sedmo etapo je bil Barguil 13. v skupnem seštevku. Za Christopherjem Froomom je zaostajal za 1:43.

Kelderman je bil z dvema sekundama večjim zaostankom 14., Sam Oomen pa 15. “Naš cilj je, da podpremo Wilcov naskok na visoko mesto v skupnem seštevku. Vsi preostali kolesarji pa delajo v tej smeri. Imamo strategijo, a vsi morajo gledati v isto smer, ” so še zapisali v izjavi za javnost. Oglasil se je tudi razočarani Barguil: “Po odločitvi ekipe moram zapustiit Vuelto. Počutim se zelo dobro in imam dobre noge. Vidim se v drugačni vlogi in komaj sem čakal na napad na vzponih. Podobno, kot sem to počel na Touru. Vuelta je izjemna dirka, zato sem razočaran, da jo moram zapustiti. Vendar pa je to odločitev ekipe, ki jo moram sprejeti.

Očitno gre pri vsem skupaj tudi za nekakšen povračilni ukrep, ker Barguil predčasno odhaja iz Sunweba, kjer so vanj ogromno vlagali. Zdaj je vprašanje, če bo v tej sezoni na tekmovanjih sploh še zastopal ta dres. Sicer pa gre v Barguilovem primeru za nadvse zanimiv prestop, saj bo zapustil moštvo z World Tour licenco, ki omogoča nastopanje na največjih dirkah, in prestopil v Prokontinentalno ekipo, ki mora za nastopanje na največjih dirkah prejeti Posebno povabilo. Seveda pa je Fortuneo Oscaro francoska ekipa. Zato je že kar samoumevno, da prejme povabila na vse največje francoske preizkušnje, vključno z dirko po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ