Izkoriščena in zamujene priložnosti

Izkoriščena in zamujene priložnosti
04.07.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V 3. etapi smo videli izjemno napet sprint, ki ga je dobil Dylan Groenewegen. Kaj pa so po cilju povedali ostali kolesarji, pa tudi zmagovalec sam?

Dylan Groenewegen: Rad bi se zahvalil ekipi, družini in prijateljem, ki so mi pomagali, da sem se na Tour vrnil v dobri formi. Lepo je. Ne fizično, ampak psihično je bilo težko. Po vsem, kar se je zgodilo. To je za mojo ženo in sina. Veliko mi pomeni. Včeraj sem bil nekoliko jezen sam nase, danes smo bili zelo dolgo zaprti. Tudi sam sem bil vpleten v nesrečo devet kilometrov pred ciljem, vendar so mi fantje pomagali ujeti priključek. Ostali smo mirni. Na koncu sem bil na pravem mestu. Amund me je pred zadnjim ovinkom pripeljal v dober položaj. Tam sem imel nekaj težava, a na ciljni črti je bilo dovolj. Še vedno ne morem verjeti.

Fabio Jakobsen: Mislim, da je ekipa vse do zadnjega ovinka opravila popolno delo. Vsi fantje so vlekli zelo hitro in sam sem jim brez težav sledil. Potem pa bi morali s Florianom Senechalom v tistem zadnjem ovinku ostati nekoliko bolj na desni strani, tako da nas ne bi mogel nihče prehiteti.

Caleb Ewan: Vsekakor so me zaprli. Sprintati so začeli na sredini cestišča. Ker je bila desna stran prosta, sem zapeljal tja, a potem so vsi zavili na desno. Mislim, da se je začelo z Van Aertom, potem pa je Sagan naredil večji premik na desno. Če bi še naprej sprintal in ne bi zaviral, potem bi se še kaj zgodilo. Pravila se vedno drugače interpretira. Na nekaterih dirkah bi jih za tako potezo diskvalificirali, na drugih pa ne. Kdo ve, kakšna so pravila? Sprintali so tako, da so zamenjali smer. A to je pač sprintanje. Vedno so taki kolesarji. Težko je, saj se zdi, kot da še nisem imel prave sreče. Zagotovo sem imel prav noge za zmago. S sprintom sem začel skupaj z Dylanom, in če bi startala skupaj, potem sva podobno hitra. Bil bi blizu. Ne morem reči, da bi zmagal, bi pa bil v igri.







Peter Sagan: Ne morem sam presoditi. Za to imamo komisarje. Lahko pa si pogledate posnetek. Lahko sem vesel, da sem še v enem kosu. Zagotovo je Van Aert zamenjal smer. Bil sem že ob ograjah. Da bi se izognil padcu, sem ga moral odriniti stran. Take poteze za kolesarski ugled.

Wout Van Aert: Zdaj sem že tretjič zapored zasedel drugo mesto, a tokrat sem imel zmago že na dosegu. To je prvo pravo razočaranje. V zadnjih dveh dneh sta me premagala boljša kolesarja. Dylan je bil močan, a menim, da sem prehitro začel sprint iz zavetraja Christopha Laporta. Prezgodaj sem bil na vetru. Petra sem videl, ko me je na koncu prehitel. Videl sem, da mi je želel nekaj povedati, vendar ga ob vsem hrupu nisem mogel razumeti. Nisem vedel, da se pritožuje. Ne vem, kaj se je zgodilo.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ