Izkupiček prvih dveh dni: Težave s prebavo in šivi

Izkupiček prvih dveh dni: Težave s prebavo in šivi
26.03.2012 AVTOR: D. Z.
Cape Epic se za tri slovenske predstavnike ni začel nič kaj obetavno. Mitja Rok je grdo padel in si poškodoval roko, Uroš Breški pa je bil prisiljen odstopiti.

Na Cape Epicu sta po prvih dveh etapah v absolutni konkurenci na prvem mestu Specializedova Christoph Sauser in Burry Stander, ki imata že več kot pet minut prednosti pred Ursom Huberjem in Kennyjem Looserjem. V kategoriji moški dvojic smo imeli tudi Slovenci dva predstavnika. Uroš Breški je v paru z Brazilcem Leonardom Santosom moral opustiti idejo po tem, da bi skupaj končala Cape Epic.

Brazilec je imel želodčne težave in je moral odnehati, medtem ko za Breškija to nujno ne pomeni odstopa. Dejstvo pa je, da bo dirko lahko končal, a izven konkurence. Da se bo med uvrščenimi v kategoriji moških dvojic na koncu Cape Epica vendarle znašel, pa še vedno upa Mitja Rok. V krstnem nastopu je že v prvi etapi po prologu izkusil nevarnosti, ki jih skriva Cape Epic. Več kot 50 kilometrov do cilja je namreč grdo padel. Vendar se je pobral.

?Bilo je nenormalno. Na polovici so me krči, nato pa je sledil še padec. No ja, mislim, da slabše ne more biti in da bo šlo od zdaj naprej na bolje,? je dejal Mitja Rok, ki je s pomočjo kolega Tomislava Katalenića kljub poškodbam prišel do cilja. S precej višjimi cilji sta se na Cape Epic podala Peter Vesel in Michela Benzoni.

V mešanih dvojicah Vesel brani lansko tretje mesto, po dveh dneh pa mu ne kaže tako dobro.  Skupaj z Benzonijevo namreč zasedata deveto mesto. Vodi dvojica Erik Kleinhans/Ariane Kleinhans pred dvojico Udo Boelts/Milena Landtwing. A roko na srce, pravi Cape Epic se šele začenja.

foto: Mitja Rok in Luka Stanovnik

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ