Izola: Slovensko čast ubranil Primož Roglič

Izola: Slovensko čast ubranil Primož Roglič
01.03.2015 AVTOR: D. Z.
Po dolgem pobegu je dirko za VN Izole dobil Avstrijec Gregor Muhllberger. Primož Roglič je bil drugi.
Pravi kolesarski vikend v Izoli se je zaključil s kolesarsko dirko članov. In vsekakor smo videli nepričakovan razplet. V središču Izole se je zbralo skoraj 180 kolesarjev in več kot 20 držav. Na startu je bil v dresu reprezentance tudi Matej Mohorič. Prijavljenih je bilo kar 25 ekip, a organizacijski direktor dirke Aleš Kalan je priznal:

»Na startu je bilo lahko 25 ekip. Ampak, glede na ta čas, se pravi začetek sezone, smo imeli več kot 40 prošenj, tako da vseh sploh nismo mogli vzeti. Lahko bi rekli, da bi lahko organizirali dve dirki, če bi hoteli. Najprej smo na startu želeli kakovost in tiste ekipe, s katerimi že dlje časa sodelujemo. « In kolesarji so na številnih sicer lažjih vzponih na slovenski obali poskrbeli za zanimiv razplet. Ritem je bil že od začetka hiter, tako da je pozno prišlo do pobega.

Potem pa se je vendarle v ospredju izoblikovala manjša skupina petih kolesarjev. Med njimi je bil tudi Primož Roglič, sicer član moštva Adria Mobil. Peterica je složno narekovala ritem in hitro si je privozila okrog sedem minut prednosti. To je bilo tudi dovolj, da so se lahko ubežniki udarili za zmago. Dva kroga pred ciljem je napadel Roglič, ki je poskrbel za dokončno selekcijo med ubežniki. Kasneje ga je uspel ujeti samo še Avstrijec Gregor Muhllberger.

Skupaj sta se podala v zaključni krog in sledil je dolg sprint v središču Izole. Ta je pripadel Avstrijcu. "Z drugim mestom nisem najbolj zadovoljen. Pozna se mi, da nimam izkušenj z zaključnimi sprinti, ko se je potrebno pomeriti mož na moža. Žal me je na koncu premagal tačas eden najobetavnejših mladih kolesarjev, ki že ima sklenjeno poklicno pogodbo z ekipo Bora-Argon," je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Roglič. Sprint glavnine za četrto mesto je dobil Marko Kump, tudi član Adrie Mobila.

Rezultati
1. Gregor Muhlberger (Avt) Team Felbermayr Simplon Wels 3:54:51
2. Primož Roglič (Slo) Adria Mobil
3. Paolo Ciavatta (Ita) d'Amico Bottechia +1:10
4. Marko Kump (Slo) Adria Mobil 1:14
5. Maksim Averim (Aze) Synergy Baku Cycling Project
8. Gašper Katrašnik (Slo)
12. Aldo Ino Ilešič (Slo) Team Vorarlberg
15. Matej Mohorič (Slo) reprezentanca Slovenije
24. Rok Korošec (Slo) Radenska Ljubljana
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ