Izola: Zavrnili 15 ekip, domačim prednost

Izola: Zavrnili 15 ekip, domačim prednost
01.03.2016 AVTOR: D. Z.
Aleš Kalan je bil organizacijski direktor dirke za VN Izole in po dirki je bil navdušen nad dogajanjem.

VN Izole je dobil Jure Golčer, ki je tako na najboljši način na slovenskih tleh začel sezono 2016. Zadovoljni pa so lahko tudi organizatorji. Za vsem skupaj stoji tudi Kolesarska zveza Slovenije. Organizacijski direktor 3. dirke za VN Izole je Aleš Kalan, ki si je po koncu dirke vendarle oddahnil: "Res smo veseli, da smo dirko spravili pod streho. Vreme nam je služilo." Služi pa jim tudi relativno zgodnji datum dirke.

Zanimanja za letošnjo dirko je bilo namreč spet ogromno. "V tem obdobju v začetku sezone je veliko povpraševanja po nastopih in morali smo zavnirit kar 15 ekip, ki so še želele biti na dirki." Na startu je bilo kar 27 ekip in skorajda dvesto kolesarjev. To je največ, kar pravila dovoljujejo. "V tem obdobju želijo vsi preveriti, kako so trenirali prek zime in Izola je za večino teh klubov prva dirka v sezoni," je še pojasnil Kalan.

V nadaljevanju je še razkril, kako so ekipe izbirali: "Najprej so dobile prednost domače ekipe, potem pa po kakovosti. Poiskali smo dejansko take ekipe, ki so zares primerne tudi za tako konfiguracijo proge in seveda smo povabili tudi ekipe, ki povabijo slovenske ekipe. Se pravi nekaj iz Srbije in tudi Bosne." Obenem nova pravila tudi organizatorjem dirk druge kategorije omogočajo, da na start povabijo največ dve ekipi s prokontinentalno licenco. Tokrat so bili to kolesarji moštva CCC.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ