Izpahnil ramo, jo "spravil na mesto" in nadaljeval

Izpahnil ramo, jo "spravil na mesto" in nadaljeval
17.01.2018 AVTOR: D. Z.
Steve Morabito je vsekakor eden izmed junakov 2. etape na dirki Tour Down Under. Med etapo si je izpahnil ramo, pa vendarle prišel do cilja.

Steve Morabito, sicer član francoskega moštva FDJ je drugo etapo na dirki Santos Tour Down Under končal na 123. mestu. A ta uvrstitev ne pokaže vsega.

Ne pokaže, kako trnovo pot je moral premagati, da je sploh prišel do cilja. Okrog 30 kilometrov pred ciljem v Stirlingu je padel in si pri tem izpahnil desno ramo. Obsedel je na tleh in kmalu zatem se je očitno odločil. Sam je spravil ramo na pravo mesto. Pri njem se je najprej ustavil klubski kolega Antoine Duchesne. Kasneje je prišel še uradni zdravnik dirke. Ta mu je pomagal vstati in razgibati poškodovano ramo.

Potem pa se je je Švicar na presenečenje mnogih odločil, da bo z dirkanjem nadaljeval. Usedel se je na kolo in prišel vse do cilja. Ciljno črto je prečkal z manjšo skupinico kolesarjev, ki je za zmagovalcem Calebom Ewanom zaostala za skoraj 15 minut. “Nekateri trenutki so težji kot drugi. Hvala vsem ljudem za sporočila, mejle in komentarje. Vse to cenim, ” je na twitterju zapisal Morabito. Očitno je odločen, da bo s prvo dirko World Toura v novi sezoni nadaljeval, morda jo bo celo dokončal. In tako bo vsekakor eden izmed prav posebnih junakov letošnje preizkušnje.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ