Izredna sezona BMX dirkanja se bo zaključila z mednarodno dirko BMX Race Ljubljana

Izredna sezona BMX dirkanja se bo zaključila z mednarodno dirko BMX Race Ljubljana
03.10.2022 AVTOR: Uredništvo; Foto: Grega Stopar

Ljubljana bo znova gostiladirko kategorije UCI C1, ki prinaša kvalifikacije točke za olimpijske igre, ter hkrati tudi za pokal dr. Auer Alpe-Adria BMX

Dirkaški vikend se bo začel že v petek na KoloParku Aleja.

Slovenija postaja v mladinskih kategorijah dirkanja v BMX-u prava evropska velesila in stopa po stopinjah uspehov kolesarjev drugih disciplin. Seveda se v številčnosti ne moremo kosati z največjimi državami, a posameznikov to ne ustavi na pohodu do uspehov. Prelomno sezono imata tako Mak Breznik Falk, ki je kot prvi slovenec zmagal na dirki za evropski pokal, kot Jošt Ložar, ki je zmagal na evropskem prvenstvu. Za zdaj sicer govorimo še o kategorijah mladih tekmovalcev, a uspehi niso osamljeni in dajejo veliko upanja za naprej. Dovoljujejo tudi sanje o olimpijskih igrah.

Eden izmed dveh epicentrov razvoja tekmovalne BMX scene je seveda ljubljanski BMX Park Ljubljana, kjer bo v soboto in nedeljo potekala velika mednarodna dirka, tokrat s tekmovalci iz Avstrije, Belgije, Italije, Madžarske, Nemčije, Ukrajine in seveda Slovenije. Za mlade je to po večini še zadnja letošnja priložnost za dokazovanje, seveda pa tudi za nabiranje zadnjih točk regijskega tekmovanja Alpe-Adria. Za člane predstavlja dirka stopnico na poti do Pariza 2024, saj že poteka kvalifikacijsko obdobje za prihajajoče olimpijske igre. Za vse pa je dirka tudi dobra priložnost za dvig prepoznavnosti, saj bo imela nedeljska dirka ranga UCI C1 tudi spletni prenos v živo.

BMX vikend se bo začel že v petek na KoloParku Aleja, kjer bo Kolesarsko društvo Rajd organiziralo še zabavno tekmovanje za mlade, v zgodnjih večernih urah pa sledi čisto prava dirka v disciplini pump track. Zabava in lep nagradni sklad sta zagotovljena!



BMX daje odlično osnovo za vse kolesarske discipline in zagotovo bodo tudi ta vikend na dirki v Ljubljani imena, o katerih bomo še veliko govorili. Zato je prav, da pridemo navijati za vse njih, ob bojih najhitrejših pa bomo tako ali tako “na trnih”.



Glavni pokrovitelj dirke je Mestna občina Ljubljana, partnerji dirke pa so še Zavarovalnica Triglav, Unior, Sinter, Factory Store, Bičikleto, Extreme Vital, Nutrispoint, Liquishot, medijski partner mtb.si in Kolesarska zveza Slovenije.



Lokacija

BMX Park Ljubljana, Stolpniška 1 (ob Linhartovi cesti), Ljubljana



Program tekmovanja


7. 10. ob 15.30 KoloPark Pokal z Jako Remcem, Aleja Šiška

7. 10. ob 17.30 KoloPark Race Aleja

8. 10. ob 15.30 Dirka za pokal dr. Auer Alpe-Adria BMX

9. 10. ob 12.00 Dirka UCI C1 & dr. Auer Alpe-Adria BMX (spletni prenos)






Značke: Gorsko
Ključne besede:
BMX
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ