Izvrstne predstave in etapna zmaga BTC-jevk v Franciji

Izvrstne predstave in etapna zmaga BTC-jevk v Franciji
10.08.2016 AVTOR: Matej Zalar
Na ženski dirki La Route de France so kolesarke ekipe BTC City Ljubljana izvrstne, Eugenia Bujak je že dosegla tudi etapno zmago.

Etapna dirka v Franciji La Route de France se je za kolesarke slovenske ekipe začela izvrstno. Po prologu, ki ga je dobila Amy Pieters, je sledila šprinterska prva etapa in tam so kolesarke ekipe BTC City Ljubljana pokazale vso svojo moč.

Eugenia Bujak je bila najhitrejša v šprintu glavnine in s tem poleg etapne zmage vknjižila še novih 16 UCI-jevih točk, izkazala se je tudi Mia Radotić, ki je končala tik pod odrom za zmagovalke. Vodilna v skupnem seštevku Amy Pieters je s tretjim mestom zadržala majico vodilne. 

Druga etapa je bila večinoma ravninska, za manjšo selekcijo je poskrbel edini kategorizirani vzpon v etapi. Tam je v ospredju ostalo le še 40 kolesark, ki so si do konca etape privozile več kot tri minute prednosti pred zasledovalkami. V tej skupini so bile tudi Bujakova, Radotićeva, Pintarjeva, Erićeva in Špela Kern, ki so vse končale v času zmagovalke etape Roxane Fournier. Eugenia Bujak je končala kot četrta, Radotićeva pa na osmem mestu. 

V skupnem seštevku Amy Pieters še vedno vodi, Mia Radotić je 7., Eugenia Bujak pa na 10. mestu. Njuna zaostanka sta minimalna, tako da bosta v petih etapah, ki še čakajo kolesarke v Franciji, imeli možnost rezultat še izboljšati. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ