Izvrstni Špilak spet drugi: Navdušen nad predstavo!

Izvrstni Špilak spet drugi: Navdušen nad predstavo!
20.02.2013 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak je tudi v zadnji etapi dirke po Andaluziji nastopil odlično. Po prologu je še drugič osvojil drugo mesto. Tudi tokrat je zaostal zgolj za končnim zmagovalcem Alejandrom Valverdejem.

Dirka po Andaluziji (Ruta del Sol), končni vrstni red
1. Alejandro Valverde Belmonte (Špa) Movistar Team 13:47:27

2. Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto Belisol 0:07
3. Bauke Mollema (Niz) Blanco Pro Cycling Team 0:11
4. Simon Špilak (Slo) Katjuša 0:12

5. Bart De Clercq (Bel) Lotto Belisol 0:17
6. Jakob Fuglsang (Dan) Astana Pro Team 0:19
7. Nairo Alexander Quintana Rojas (Kol) Movistar Team 0:24
8. Sander Armee (Bel) Topsport Vlaanderen-Baloise 0:30
9. Davide Rebellin (Ita) CCC Polsat Polkowice isti čas
10. Daniel Navarro Garcia (Špa) Cofidis, Solutions Credits 0:38
26. Jani Brajkovič (Slo) Astana Pro Team 4:42

27. Grega Bole (Slo) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 4:59

Na dirki po Andaluziji, na kateri nastopajo trije Slovenci (Simon Špilak, Grega Bole in Jani Brajkovič), je bila na sporedu še zadnja etapa. Začela se je v Luceni, po več kot 180 kilometrih dirkanja pa se je končala v kraju Rincon de la Victoria. Kolesarji so morali premagati kar šest kategoriziranih vzponov. Kljub temu med najbolje pripravljenimi kolesarji do večjih razlik ni prišlo.

Etapo sta zaznamovala ubežnika Tom Dumoulin in Stef Clement, ki sta si privozila že več kot osem minut prednosti, a glavnina z najboljšimi kolesarji ju je ujela 18 kilometrov pred ciljem. Do največje selekcije je prišlo na vzponu druge kategorije 14 kilometrov pred ciljem na Puerto de la Pasa. Napadla je skupina devetih kolesarjev. Kasneje so se jim pridružili še trije. Ti so se v sprintu tudi udarili za zmago.

Etapo je dobil vodilni v skupnem seštevku Alejandro Valverde. Takoj za njim je ciljno črto prečkal Simon Špilak, tretji pa je bil Davide Rebellin. Sledijo še Bauke Mollema, SanderArmee, Jurgen Van Den Broeck, Bart De Clercq, Nairo Quintana, Jakob Fuglsang in Jon Izagirre. Grega Bole je bil 34., Jani Brajkovič pa dve mesti slabši. Oba sta se v cilj pripeljala v skupini, ki je zaostala za dobre tri minute.

Zmage v skupnem seštevku se je veselil Valverde, drugi pa je bil Van Den Broeck, ki je za rdečo majico zaostal za sedem sekund. Bauke Mollema je z zaostankom 11 sekund ohranil tretje mesto, Simon Špilak pa je dirko končal na četrtem mestu. Za Valverdejem je zaostal zgolj za 12 sekund. Jani Brajkovič je bil 26., Grega Bole pa 27.

»Navdušen sem nad predstavo v današnji etapi in tudi nad predstavami v teh dneh. Na žalost se mi je oder za zamagovalce izmuznil zaradi slabega dne v prvi etapi, vendar sem lahko vseeno zadovoljen, « je za uradno spletno stran njegove Katjuše povedal Simon Špilak. Dodal je še, da se je v zadnji etapi počutil odlično: »In v sprintu sem bil pred vsemi. Potem pa me je prav v zadnjem metru prehitel Valverde in tako se mi je zmaga izmuznila. Zdaj odhajam na dirko v Lugano. Če bom formo ohranil, potem bom tudi tam poskušal doseči vidnejši rezultat.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ