Izziv zvezd: Ciccone in Jakobsen najboljša

Izziv zvezd: Ciccone in Jakobsen najboljša
24.05.2020 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Organizatorji dirke po Italiji so v tem času nadvse aktivni pri izpeljavi virtualnih preizkušnje. Tako so v teh dneh izpeljali Challenge of Stars.

Challenge of Stars je bil setavljen iz dveh različnih tekmovanj. V soboto je bila na sporedu "sprinterska" preizkušnja, v nedeljo pa "gorska". Način tekmovanja? V dveh dneh je nastopilo skupaj 16 kolesarjev. Osem sprinterjev, osem hribolazcev. Tekmovanje je potekalo na izločanje.

Sprinterji so morali premagati 1,2 km dolgo bolj ali manj ravninsko progo. Pomerili so se Pascal Ackermann, Nacer Bouhanni, Fabio Jakobsen, Mads Pedersen, Jasper De Buyst, Tim Merlier, Matteo Trentin in Filippo Ganna. Najboljši je bil Fabio Jakobsen, ki je na prvi dirki premagal Madsa Pedersena, v polfinalu pa Pascala Ackermanna. Na poti do finala je Filippo Ganna izločil Mattea Trentina in potem še Jasperja De Buysta. V finalu pa je Jakobsen ugnal Italijana.



V nedeljo je na vrsto prišlo še osem hribolazcev. Premagati so morali 2,9 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 8,69 %. Najstrmejši del je bil skoraj 13-odstoten. Nastopili so Jakob Fuglsang, Giulio Ciccone, Vincenzo Nibali, Simon Geschke, Rafal Majka, Thomas De Gendt, Chris Froome in Warren Barguil. Ciccone je izločil Fuglsanga, Geschke pa Nibalija. Ciccone je na poti do finala izločil še Geschkeja.

V drugi skupini je De Gendt izločil Majko, Barguil pa Frooma. De Gendt je bil v polfinalu boljši od Barguila. Potem pa veliki finale, v katerem se je zmage veselil Ciccone. "To je bilo dobro tekmovanje s številnimi pomembnimi kolesarji. Čeprav gre za vitualno tekmovanje, je težko priti do zmage. Thomas je začel zelo hitro in je kolesar, ki lahko razvije veliko moči," je dejal Ciccone in dodal:



"Sam sem preračunal, koliko moči bi lahko razvil na takem vzponu. Zato sem sicer šel hitro, a v svojem ritmu in v upanju, da bo nekoliko upočasnil. Na srečo se je vse odlično izteklo." Kaj pa De Gendt: "Bil sem blizu in mislil sem že, da mi bo uspelo zmagati, saj sem imel že sedem sekund prednosti. Vendar pa na koncu nisem več mogel obračati takih vatov, kot na začetku. Ko me je Giulio ujel in prehitel, sem vedel, da je mojih sanj konec."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ