Jack Haig: "Če bi sodeloval, ne bi mogel slediti napadom"

Jack Haig: "Če bi sodeloval, ne bi mogel slediti napadom"
17.06.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Sloveniji. Proti vrhu Rogle smo videli izjemno napet boj med Rafalom Majko in Jackom Haigom. Kaj je povedal kolesar Orice Scotta?

Rafal Majka je proti vrhu Rogle sprožil nekaj izjemnih napadov, a vedno mu je na vse skupaj znal odgovoriti Jack Haig.

Kolesar Orice Scotta sicer ni bil tako prepričljiv, a Majki je uspel slediti, s Poljakom pa ni sodeloval pri narekovanju ritma. Tudi takrat ne, ko sta po napadu ostala sama v ospredju. “Majka je bil neverjetno močan danes. Vedel sem, da je najmočnejši kolesar na dirki, in če bi sodeloval, potem naslednjemu napadu ne bi mogel več slediti. Njegovi napadi so bili namreč zelo močni. Je izjemen kolesar. Čutil sem, da če bi sodeloval z njim, potem ne bi imel možnosti za zmago, ” je po prihodu na cilj in osvojenem tretjem mestu pošteno priznal Jack Haig.

Vseskozi pa je vseeno očitno upal na zmago. Na koncu pa ga je prehitel še Giovanni Visconti. “V zadnjih petsto metrih sem poskušal priti v ospredje. Ko sem prišel v Majkino zavetrje, sem čutil, da morda pa le imam priložnost, saj se je Visconti ves čas mučil. Ampak, tudi Visconti je pokazal, kako dober je, tako da me je tudi on prehitel. ” Po lanskem drugem mestu v skupnem seštevku – boljši je bil le rein Taaramae – se mu zdaj obeta končno tretje.

“Morda bom moral priti še naslednje leto in dokončati delo. Tako bi dopolnil oder in bi to dirko končal na vseh treh mestih na odru. Zadovoljen sem z rezultatom. Za mano je dolgo tekmovalno obdobje. Če ga lahko zaključim s tretjim mestom v etapi, sem lahko zelo zadovoljen. ” Danes mu je precej pomoči nudil tudi sicer po včerajšnji zmagi vodilni v skupnem seštevku Luka Mezgec. Glede na to, da je sprinter, je z najboljšimi zdržal zelo dolgo. Na zadnjem vzponu je celo narekoval ritem. “ Lahko se samo zahvalim Luki, saj je bil ekstremno močan. Pokazal je pravo formo, ko je bil še nekaj časa z nami na vzponu. Dobil je včerajšnjo deževno etapo. Zahvaliti pa se moram celotni ekipi, ki je zame in za Luko v vseh teh dneh opravljala ogromno dela, ” je še dodal Haig.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ