Jaka Primožič in Urša Pintar ob najboljših, Rok Korošec 12.

Jaka Primožič in Urša Pintar ob najboljših, Rok Korošec 12.
03.05.2019 AVTOR: DZ, vir: KK Kranj / facebook

Vrsta dirk se v the dneh začenja, nekatere se končujejo. Vsekakor je kolesarska sezona v polnem zagonu. Poglejmo, kaj se je dogajalo na treh dirkah, na katerih so bili Slovenci.

Poglejmo najprej na žensko dirko druge kategorije Gracia. Na štirietapni dirki nastopajo tudi kolesarke moštva BTC City Ljubljana. Prva etapa je že za njimi. Govorimo o 104 kilometre dolgi preizkušnji od Orlove do Štramberka. Trasa je bila zelo sektivna, tako da večja skupina na cilj ni prišla. Kolesarke so ciljno črto prečkale v manjših skupinicah. Zmage se je veselila Marta Bastianelli, ki je za dve sekund ugnala skupinico treh kolesark. V tej skupini je bila tudi Ruša Pintar, ki je zasedla četrto mesto. Pred njo sta bili še Mariia Novolodskaia in Julie Van der Velde. Urša Žigart je bila 19. Dirka se bo končala v nedeljo.

Že v torek pa se je na Poljskem začela dirka druge kategorije za mlajše člane. Na njej nastopajo kolesarji KK Kranj. Na prologu Slovencev ni bilo v ospredju. Dobil ga je Marceli Boguslawski. Prvo etapo do Tarnowa je dobil Nizozemec David Dekker. Jaka Primožič je bil 17. Na cilj je prišel v skupini, ki je zaostala za dobri dve minuti. Bil pa je precej boljši v drugi etapi. Ta je kolesarje popeljala od Tarnowa do Nowy Sacza. Etapo je po 140 kilometrih dirkanja dobil Nizozemez Marijn Van den Berg, ki je dobil boj skupine 11 kolesarjev. Primožič se je izkazal s tretjim mestom. Pred njim je bil samo še Nicolas Dalla Valle. Primožič je trenutno 16. v skupnem seštevku.

Končala pa se je sedemdnevna dirka po Bretaniji. Gre za priznano dirko druge kategorije, na kateri so nastopali kolesarji moštva Ljubljana Gusto Santic, v dresu Groupama FDJ pa tudi Žiga Jerman. V posamičnih etapah nihče ni posegel po najvišjih mestih, je pa Rok Korošec dirko končal na 12 mestu v skupnem seštevku, medtem ko je bil Jerman osmi v zadnji etapi.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ