Jaka Primožič na Hrvaškem najboljši med Slovenci

Jaka Primožič na Hrvaškem najboljši med Slovenci
13.03.2022 AVTOR: DZ, vir: cycleang.com

Končala se je štiridnevna dirka Istrska pomlad, na kateri so nastopale tudi slovenske ekipe. Zmagal je Matthew Riccitello. Izmed Slovencev pa je bil najboljši Jaka Primožič na devetem mestu.

Prolog in tri etape. To je zdaj že tradicija na dirki Istrska pomlad, ki tudi za slovenske ekipe ponavadi predstavlja prvo etapno preizkušnjo v sezoni. Po dveh uvodnih enodnevnih dirkah - VN Umaga in VN Poreča - je tako napočil trenutek za etapno preizkušnjo. Na dirki so nastopali kolesarji štirih slovenskih ekip:

Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, KK Kranj in MebloJogi Pro-concrete. A največ sta pokazala člana avstrijskih ekip. Matevž Govekar (Tirol KTM) je dobil 1,5 km dolg prolov v Vrsarju in je tako oblekel majico vodilnega. Naslednji dan je zmago v Funtani slavil ubežnik Sean Flynn - sicer član moštva Swiss Racing Academy, ki je dobilo vse etape z izjemo prologa - a je Govekar spet pokazal, da je odličen sprinter, saj je dobil boj za tretje mesto. Druga etapa do Motovuna je bila kraljevska.

Alex Baudin jo je dobil, Jaka Primožič 
(Hrinkow Advarics Cycleang Team) pa je bil z zaostankom 14 sekund najboljši Slovenec. Zasedel je 13. mesto. Zadnja etapa se je končala s sprintom glavnine. Govekar je imel težave s kolesom v samem sprintu, zmagal pa je Robin Froidevaux. Tudi član moštva Swiss Racing Academy. Najboljši predstavnik slovenskih ekip je bil Hrvat Viktor Potočki na tretjem mestu. Najboljši Slovenec pa na 15. mestu Tilen Finkšt. Še končni vrstni red.

20-letni Riccitello, sicer član moštva Hagens Berman Axeon je dirko dobil Za njim so se zvrstili Alex Baudin, Sean Flynn (oba Swiss Racing Academy), Fabio Christen (EF Education Nippo Development Team) in Yannis Voisard (Swiss Racing Academy). Jaka Primožič je bil z zaostankom 42 sekund deveti. Gal Glivar je bil 22., Kristjan Hočevar 39., Tilen Finkšt 47., Matic Žumer 48., Nik Čemažar 58., Anže Skok 64. … Zdaj se karavana, ki nastopa predvsem na dirkah druge kategorije seli v Slovenijo. Pester program jih čaka. Najprej dirka v Izoli, potem krstna izvedba dirke v Vipavski dolini in ob koncu marca še tradicionalna VN Adrie Mobila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ