Jaka Primožič po zmagi v Srbiji najboljši mladinec na svetu!

Jaka Primožič po zmagi v Srbiji najboljši mladinec na svetu!
10.08.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Jaka Primožič je na dvodnevni dirki prve kategorije v Srbiji ubranil lansko zmago in se s tem zavihtel na vrh UCI-jeve lestvice.

Za Jakom Primožičem, kolesarjem kranjske Save, je res izvrstna sezona, hkrati pa mu gre dobro od rok tudi branjenje lanski zmag. Najprej jo je ubranil v Italiji, na prestižni dirki Coppa Montes, tokrat pa je uspeh ponovil še v Srbiji, na dvodnevni dirki prve kategorije Belgrade Trophy - Milan Panić.

Mladinsko ekipo Save so v Beogradu poleg Primožiča sestavljali še državni prvak v tej kategoriji Nik Čemažar, Filip Kvasina in Luka Eržen. Dirka se je za njih začela izvrstno, saj je Primožič prvo, 102 kilometra dolgo etapo od Beograda do Rajaca dobil z 31 sekundami prednosti pred klubskim kolegom Čemažarjem in oblekel rumeno majico.

V drugi etapi sta se izkazala tudi Eržen in Kvasina, ki sta zelo dobro pomagala pri branjenju rumene majice, Primožič pa je bil v zaključku spet premočan za konkurente in slavil novo etapno zmago. Čemažar je bil tretji, v skupnem seštevku pa je zadržal drugo mesto in osvojil tudi majico najboljšega mladega kolesarja. 

Jaka Primožič je bil še pred mesecem dni na sedmem mestu UCI-jeve lestvice, potem pa je po zaslugi vrhunskih voženj in tudi zmage na domači dirki v Kranju skočil na sam vrh, tako da ima kranjski klub med svojimi kolesarji tudi najboljšega na svetu ta trenutek.

Te vožnje so dobra napoved tudi za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo septembra, proga pa naj bi bila Primožiču in Čemažarju, ki bosta zastopala Savo, pisana na kožo. Če bosta uspela zadržati trenutno formo, bi lahko tudi z evropskega prvenstva prinesla medaljo. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ