Jaka Primožič ubranil majico in zmagal v Beogradu

Jaka Primožič ubranil majico in zmagal v Beogradu
24.08.2015 AVTOR: Matej Zalar
Z drugo etapo se je končala dirka Belgrade Trophy Milan Panić, Jaka Primožič pa je brez težav ubranil majico vodilnega.
Dirka Belgrade Trophy Milan Panić je dirka prve kategorije za starejše mladince, ki je letos minila povsem v znamenju kolesarjev kranjske Save. V prvi etapi je Primožič prišel do vodstva po samostojnem napadu, včeraj pa je štiričlansko ekipo Save čakala zahtevna naloga branjenja vodstva.

Druga etapa je bila dolga 88 kilometrov, potekala je od Lazarevca do ciljnega vzpona na Avalo. Potek etape sta do zadnjih 25 kilometrov nadzorovala Matic Katrašnik in Miha Zupan, ki sta spet nevtralizirala vse poizkuse pobega, nato pa je na sceno stopil Primožič.

Prvič je napadel že pred vzponom in naredil ogromno selekcijo, saj mu je sledilo le 15 kolesarjev. Na Avalo je poizkusil še drugič, tokrat je stik z njim uspel ohraniti le Slovak Juraj Mihalička. Slednji je v ciljnem šprintu tudi slavil etapno zmago, Jaka Primožič pa se je veselil drugega mesta in skupne zmage na dirki.

Poleg rumene majice je mladi Savčan osvojil tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja, ki jo prejme tekmovalec, ki prvo leto nastopa med starejšimi mladinci. Primožič in celotna ekipa Save pod vodstvom Mateja Stareta se tako iz Beograda v domovino vrača zelo zadovoljna. 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ