Jaka Primožič: "Pomislil, da bo dovolj za prvo peterico"

Jaka Primožič: "Pomislil, da bo dovolj za prvo peterico"
11.10.2016 AVTOR: D. Z.
O uspehu mladinca Jake Primožiča na SP - v vožnji na čas je bil deveti - smo že poročali. Tu je njegov odziv in odziv 19. Nika Čemažarja.

28,9 km dolg kronometer so morale premagati tudi članice. Med njimi slovenskih predstavnic ni bilo. Mavrnično majico je oblekla Američanka Amber Neben, ki je premagala Ellen Van Dijk in Katrin Garfoot.

"Na takih cestah nerad nastopam "
28,9 km, vročina in odlična predstava Jake Primožiča. Tako bi lahko povzeli dan na SP v Katarju. Mladinci so nastopili že zjutraj, Primožič pa je na progo šel kot član prve skupine. In v vodstvu je ostal tudi po nastopu vseh kolesarjev druge skupine. Sledila je še najmočnejša skupina. Na koncu je bila njegova vožnja dovolj za deveto mesto.

“Ko sem se usedel na mesto za najhitrejšega sem že pomisli, da bo to dovolj za prvo peterico. Ko pa je naslednja skupina opravila zares dobro, sem razmišljal le še o tem, da ostanem v deseterici in sem. Dirka je bila zelo zahtevna, precej vetrovna in tudi tehnična. Proga mi je kar ustrezala, čeprav na takih cestah nerad nastopam, ” je v uradnem sporočilu za javnost Kolesarske zveze Slovenije dejal Primožič.

"Bolezen naredila svoje "
Potem pa je še opozoril, da je imel v zadnjem obdobju kar precej težav z zdravjem: “Žal sem bil v zadnjih tednih precej bolan in tudi to je naredilo svoje. Sem pa ob vsem tem precej zadovoljen, saj sem z zelo malo treninga kar dobro opravil z današnjim nastopom. 

Primožič, sicer član Save iz Kranja naj bi po vrnitvi v Slovenijo odšel tudi na operacijo, saj ima vseskozi težave z dihanjem. In potem je tu še Nik Čemažar, ki je osvojil 19. mesto. Če Primožič letos zapušča mladinsko kategorijo, pa bo Čemažar še eno sezono lahko nastopal v tej konkurenci. Med tistimi, ki so prvo leto med mladinci je Čemažar postavil celo drugi čas.

Čemažar: "Nisem povsem zadovoljen "
“Vsekakor nisem povsem zadovoljen. Po 15 kilometru sem občutil mraz in sem imel občutek, kot da ne morem več pravilno odpeljati zavojev. Ko sem se rešil teh spon, pa je bilo že prepozno. Običajno vedno dvigam ritem in sem ga tudi danes. Tudi hitrost je bila dobra, ampak z izidom res nisem zadovoljen, ” je za Kolesarsko zvezo Slovenije dejal Čemažar.

Obenem pa je očitno že osredotočen na petkovo cestno dirko: “Upam, da se bomo pametno lotili dirke, in da bomo spredaj, kamor sodimo po vseh pokazateljih letošnje sezone. V vožnji na čas pa bom iskal priložnost naslednje leto, ko, upam da bodo tudi razmere precej bolj naklonjene nam kolesarjem. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ