Jaka Primožič: "Za domače gledalce"

Jaka Primožič: "Za domače gledalce"
28.07.2020 AVTOR: DZ

"Seveda sem verjel, da mi lahko uspe," je po dolgem pobegu na VN Kranja dejal Jaka Primožič. Eden izmed dveh Slovencev, ki sta v nedeljo bežala pred glavnino. Družbo mu je delal tudi Matic Grošelj.

Jaka Primožič iz KK Kranj in Matic Grošelj iz moštva  Ljubljana Gusto Santic. Slovenca sta bila na nedeljski dirki za VN Kranja v pobegu dneva. Pridružila sta se trojici ubežnikov. Skupaj so poskušali presenetiti glavnino.

"Seveda sem verjel, da mi lahko uspe. Zato sem tudi šel v pobeg. Vedno bežim s tem namenom. Žal ni uspelo. Pol kroga do cilja so me ujeli, potem ko sem poskusil z napadom na Jelenov klanec. Glavnina je bila pač močnejša," je priznal Jaka Primožič. Sicer si je peterica privozila več kot tri minute prednosti, a vendarle to na koncu ni bilo dovolj, da bi se ubežniki lahko pomerili za zmago.

Glavnina je bila prehitra in preveč odločna. "Ko je razlika padla z dobrih treh minut na dve minuti, sem vedel, da ni več možnosti, saj lahko glavnina proti ubežnikom v desetih kilometrih z lahkoto pridobi minuto. Ampak, poskusil sem. Za domače gledalce sem se še posebej potrudil," je še priznal Primožič, ki je tako pokazal dres domačega kluba KK Kranj, tudi organizatorja dirke.

Primožič pa je dirkal po »domačih« cestah: "To je nekaj posebnega. Ves čas vsi navijajo zate, vsi me poznajo. Res je nekaj zelo posebnega." Zdaj pa se za slovenske klube začnejo nove težave. Iskanje dirk, na katerih bi lahko nastopali. V Italiji in bližnjih državah so mnoge nižjekategorizirane preizkušnje zaradi dodatnih zahtev Mednarodne kolesarske zveze odpovedali. Odpovedali so tudi dirke na Madžarskem, kamor bi odšli tako kolesarji Ljubljane Gusto Santica kot Adrie Mobila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ