Jakobsena bodo poizkusili zbuditi; Lefevre: Groenewegen bi moral v zapor

Jakobsena bodo poizkusili zbuditi; Lefevre: Groenewegen bi moral v zapor
07.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Po poročanju belgijskega portala HLN je Fabio Jakobsen utrpel hude poškodbe obraza, med drugim naj bi izgubil vse zobe. Patrick Lefevre medtem stoji za svojimi besedami, da je šlo za kriminalno dejanje.

Fabio Jakobsen. Foto: Deceuninck QuickStep/Getty Images

Nesreča Fabia Jakobsena bo še nekaj časa odmevala, a kot kaže vsaj ne zaradi tega, ker bi bil Jakobsen v življenjski nevarnosti. Njegovo stanje je stabilno in danes naj bi ga poizkusili zbuditi iz umetne kome. »Prva in najpomembnejša stvar je, da Fabio preživi in zaenkrat izgleda dobro, čeprav je situacija še vedno zelo resna. Druga stvar pa je, da v čim večji meri zdravniki rešijo njegov obraz, ki je zelo nastradal, zlomljene ima vse kosti, zdrobljen sapnik in izgubil je vse zobe, stanje je res hudo. Na srečo vsaj niso bili poškodovani življenjsko ključni organi, možgani in hrbtenjača so nedotaknjeni,« je Lefevre opisal resnost poškodb Jakobsena, njegova glava je prenesla glavnino sile udarca in zato so tudi poškodbe obraza tako resne.

Zdravniki so Jakobsena stabilizirali, šele ko se bo zbudil iz umetne kome pa bo jasno, v kolikšni meri je poškodovano živčevje na njegovem obrazu. Lefevre je še vedno besen, da je do padca sploh prišlo, takoj po etapi je tvitnil, da gre za kriminalno dejanje in da bi Groenewegen moral v zapor, tudi včeraj pa se ni potegnil nazaj: »Stojim za svojimi izjavami, šlo je za zelo zelo umazano potezo in ne bomo dopustili, da bi kar tako utonila v pozabo, zato smo podali tudi civilno prijavo na poljsko policijo. Še vedno stojim za svojimi besedami, da je šlo za kriminalno in zelo umazano dejanje.«

Potem je šef Deceuninck QuickStepa še dejal, da zaenkrat ne namerava priti na Poljsko, je pa uredil prevoz za družino Jakobsena: »Slišal sem se z njegovim očetom, ki je načrtoval, da bi na Poljsko z družino prišli kar z avtomobilom, a sem jim uredil polet z zasebnim letalom iz Rotterdama, tako da bodo že danes s Fabiem. Z njimi je prišel tudi psiholog naše ekipe, ki bo v oporo vsem ostalim fantom na dirki, takšen dogodek pri vseh nas pusti posledice.«

V zraku je bil tudi predčasni odhod Deceunincka z dirke, a so se odločili, da se bodo borili naprej in poizkušali Remca Evenepoela pripeljati do končne zmage.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ