Jakobsena premestili na Nizozemsko; zdravnik: »To je pravi mali čudež«

Jakobsena premestili na Nizozemsko; zdravnik: »To je pravi mali čudež«
13.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Fabia Jakobsena so iz bolnišnice v Sosnowiecu premestili v bolnišnico v Leidnu na Nizozemskem, kjer bo nadaljeval z rehabilitacijo. Zdravnik Deceuninck QuickStepa je optimističen, da si bo Jakobsen povsem opomogel.

Zdravnik Deceunincka pričakuje, da se bo Jakobsen vrnil v peloton. 

Pojavljala so se poročila, da ima Jakobsen poškodovane noge, a je uspel iz vozička na letalo oditi sam, brez pomoči. »Fabio je že sam mobilen, spet lahko stoji, nima nobenih težjih poškodb spodnjih okončin. Če si še enkrat ogledamo padec, lahko mirno rečemo, da gre za pravi mali čudež,« pravi zdravnik Deceunincka Yvan Vanmol.

Vanmol je razjasnil še nekaj neznank glede poškodb Jakobsena in njegovega okrevanja manj kot teden dni po grozljivem padcu: »Ne držijo poročila, da je imel zdrobljen sapnik, so pa ga intubirali, ker je bil sapnik stisnjen. V tem trenutku je s sapnikom vse v redu, Fabio pa ne more govoriti, ker ima poškodovano čeljust in mišice v ustih in ustnicah, zato komunicira s pomočjo pametnega telefona.«

»Pričakujem, da bo čez nekaj časa Fabio spet lahko normalno govoril, mišice so bile res hudo poškodovane, a menim, da se bodo s časom zacelile. Najhuje so nastradali zobje, izgubil je se, a je plastična kirurgija v zadnjih letih naredila takšne korake naprej, da na dolgi rok pričakujem, da bodo posledice nesreče komajda še vidne,« je optimističen Vanmol, ki je potrdil, da se Jakobsen spomni vsega do zadnjih nekaj 100 metrov pred padcem in da se tudi zaveda, da jo je precej srečno odnesel.

Za konec je odgovoril še na vprašanje, če bo Fabio Jakobsen še kdaj pripel na hrbet štartno številko: »Ne bom postavljal nobenih rokov, a če me vprašate, če bo Fabio Jakobsen še kdaj dirkal, v to prav nič ne dvomim in sem zelo optimističen.«

Čeprav ga čaka še dolga rehabilitacija, je Jakobsen od prvih poročil, da se bori za življenje, že v tem slabem tednu dni prehodil zelo dolgo pot.  

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ