Jan Bevc najboljši po treh dneh v Berlinu

Jan Bevc najboljši po treh dneh v Berlinu
19.08.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesarji slovenske reprezentance U13 in U15 so se te dni mudili v Berlinu, na tridnevni mednarodni dirki, z izjemno konkurenco "Kids Tour".

Obe ekipi je vodil nekdanji kolesar Sandi Papež. Slovenijo v kategoriji U13, ki se je kasneje izkazala za najuspešnejšo, so zastopali Jan Bevc, Urban Badovinac (oba Adria Mobil), Jaka Čemažar (Sava) in Andrej Šranc (Grega Bole Bled).

Četverica kolesarjev se je na prestižni dirki Kids Tour odrezala odlično. Blestel je predvsem Jan Bevc, ki je dobil dve etapi, v eni pa je bil drugi. V zadnji etapi je bil Šranc tretji. Bevc se je veselil tudi prestižne zmage v skupnem seštevku.

»Že na prvi trening pozimi sem odšel z mislijo na Berlin. Celo sezono sem podredil tej dirki in vesel sem, da mi je uspelo. Zahvaljujem se ekipi za nesebično pomoč, saj mi brez nje ne bi uspelo zmagati, « je povedal Bevc, čestital pa mu je tudi prej omenjeni Papež:

»Čestitam Janu, vendar so za zmago zaslužni vsi. Odlično so sodelovali in izpolnili vse naloge, ki sem jih dal. Verjamem, da bo ta ekipa v prihodnosti še zmagovala. Zahvaljujem se številni spremljevalni ekipi, ki so s trdim delom in dobro voljo skrbeli za dobro počutje in vzdušje v ekipi. «

V kategoriji U15 so slovensko reprezentanco zastopali Luka Sagadin (Perutnina Ptuj), Peter Šranc  (Grega Bole Bled) in Nik Čemažar (Sava Kranj). Najuspešnejši je bil Luka Sagadin, ki je bil trikrat med najboljšimi desetimi in dirko končal kot osmi. Lep uspeh je ekipa dosegla v drugi etapi, ko so bili  na ekipnem kronometru 3.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ