Jan Lukanič bronast na specialni olimpiadi!

Jan Lukanič bronast na specialni olimpiadi!
29.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Jan Lukanič je na specialni olimpiadi v Los Angelesu osvojil bronasto medaljo na cestni dirki in tako izpolnil svoj cilj.
O posebni zgodbi Jana Lukaniča, ki je ob pomoči KK Sava Kranj izpolnil sanje o nastopu na olimpiadi, smo že pisali. Trening s Savčani se je Janu očitno obrestoval, saj je prispeval k izjemnim olimpijskim igram slovenske reprezentance v Los Angelesu do sedaj.

uploaded


Jan Lukanič je za ogrevanje na olimpiadi v LA-ju nastopil na 5-kilometerski cestni dirki, kjer ni bil v ospredju. Ciljal je na včerajšnjo 25 kilometersko dirko, kjer je vozil odlično. Kljub tehničnim težavam in zahtevni progi v Los Angelesu je s časom 49 minut in 8 sekund osvojil 3. mesto. Izpolnil je cilj, ki si ga je zadal pred igrami. "Zelo sem vesel prve medalje. Potihem sem jo pričakoval, v naslednjih dveh dirkah pa se bom še bolj potrudil," je Jan povedal po podelitvi medalj

Na olimpiadi Lukaniča čakata še dve preizkušnji, nastopil bo na 10 in 15 kilometerski vožnji na čas. Tudi tam ima visoke cilje, prvi kronometer ga čaka že danes, drugi pa najverjetneje jutri. Točen razpored zaenkrat še ni znan.  

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ