Jan Polanc bo dobil novega "šefa"

Jan Polanc bo dobil novega "šefa"
31.10.2013 AVTOR: D. Z.
Moštvo Lampre Merida, katerega član je tudi Jan Polanc, bo dobilo novega menedžerja. To bo Južnoafričan Brent Copeland.

Tudi italijansko moštva Lampre Merida postaja vse bolj mednarodno. Tako so se pred sezono 2014 okrepili s svetovnim prvakom Ruijem Costo, ki bo za glavni cilj naslednje sezone imel Tour de France.

Očitno je to posledica tudi vse bolj mednarodno usmerjenega drugega sponzorja. To je proizvajalec koles Merida. Copeland je že bil športni direktor predhodnika te ekipe. To je bilo med letoma 1999 in 2009.

Potem se je za tri leta preselil v Moto GP k Benu Spiesu, letos pa je kot menedžer pomagal moštvu MTN Qhubeka. Copeland naj bi pri italijanskem moštvu prevzel vlogo legendarnega Giuseppeja Saronnija, ki bo ostal v ekipi. A bo bolj zadolžen za iskanje sponzorjev in morebitnih podpornikov ekipe v prihodnosti.

»Nad odločitvijo, da me vzamejo, sem ponosen. Lampre je vedno bila moja italijanska družina. Pred 15 leti so me sprejeli in ta posebna povezava je vedno bila, « je dejal Copeland. Priznal je še, da prav veliko ni razmišljal in da se je hitro odločil, da sprejme nov izziv:

»Cenim, da so me poklicali v ekipo in bom del te internacionalizacije in razvoja ekipe. Pripravljen in odločen sem, da bom pomagal pri tej tranziciji. Vem, da se lahko zanesem na skupino izjemnih ljudi, ki so na svoji področjih odlični. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ