Jan Polanc deseti v kraljevski etapi

Jan Polanc deseti v kraljevski etapi
19.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jan Polanc je v kraljevski etapi dirke Gree Tour of Guangxi zasedel deseto mesto. Zmagal je Gianni Moscon, ki bo tako po vsej verjetnosti dirko tudi dobil.

Na dirki Gree Tour of Guangxi je za kolesarji četrta etapa. Ta je tudi edina, ki je po profilu zahtevnejša. Dolga je bila 152 kilometrov. Kmalu po startu so morali kolesarji premagati vzpon tretje kategorije, potem pa je po dolgi ravnini sledil še zaključni klanec prve kategorije. Govorimo o tri kilometre dolgem vzponu. Po treh ravninskih in sprinterskih etapah je tako bilo jasno, da bomo tokrat po vsej verjetnosti dobili že končnega zmagovalca dirke. Start je gostil Nanning. Cilj pa je bil na razgledni točki Mashan Nongla. Pobeg dneva je uspel Stefanu Kungu, Pascalu Eenkhoomu in Rogerju Klugeju.

Slednji je popustil že na vzponu tretje kategorije, Kung in Eenkhoom pa sta si privozila dobre tri minute prednosti. Kung se je predal kot zadnji, ujeli so ga na začetku zaključnega klanca. Glavnina je takoj razpadla, prvi je napadel Pete Kennaugh, kilometer pred ciljem pa je odločno pospešil še Gianni Moscon. Italijan prave konkurence ni imel. Slediti mu namreč ni mogel nihče več. Drugi Grossschartner je zaostal za pet sekund, tretji Černecki pa za osem. Sledili so Verona, Uran, Sanchez, Cavagna, Fernandez, Villella in na desetem mestu, z 18 sekundami zaostanka še Jan Polanc. Moscon je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, Polanc pa je z 28 sekundami zaostanka 11. Luka Mezgec je 110. Do konca dirke sta še dve etapi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ