Jan Polanc do izjemnega uspeha, Mark Džamastagič zmagal v Franciji

Jan Polanc do izjemnega uspeha, Mark Džamastagič zmagal v Franciji
12.05.2013 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc je dobil prestižno etapno dirko po Furlaniji. Mark Džamastagič pa je dobil zadnjo etapo na dirki Rhone Alpes Isere.

Jan Polanc z izjemno vožnjo po poteh največjih!
Kolesarji Radenske so v teh dneh nastopali na prestižni petdnevni dirki druge kategorije po Furlaniji. In končali so jo na najboljši možni način. Jan Polanc se je namreč veselil končne zmage in je tako ponovil uspeh Matej Mugerlija iz leta 2004. Polanc si je končno zmago privozil v sobotni najtežji etapi, ki se je končala na Matajurju. V nedeljo pa je kolesarje Radenske čakalo težko delo – branjenje vodstva v skupnem seštevku.

Zadnja etapa je bila zelo razgibana in dolga 150 kilometrov. Na zadnjem vzponu je glavnina, v kateri je bil tudi Jan Polanc, ujela še zadnje ubežnike. Na vzponu je prišlo do selekcije in tako se je izoblikovala skupina dobrih 30 kolesarjev, ki so se potem v sprintu pomerili za etapno zmago. Po dobrih treh urah dirkanja se je te zmage veselil Paolo Simion. Drugi je bil Davide Gomirato, tretji pa Nicola Ruffoni.

Tudi Polanc je etapo končal v tej skupini, tako da se je lahko veselil prestižne zmage v skupnem seštevku. Drugi je bil Daniele Dall'Oste, ki je za Polancom zaostal za 25 sekund, tri sekunde večji zaostanek si je v petih dneh nabral Rus Ivan Rovni. Sledijo še Zoidl, Manfredi, Orrico, Krasilnikov, Kvasina … Dirko so končali tudi Pibernik, Hiti, Bostner in Pavlič.

Mark Džamastagič najboljši v Franciji
Tako kot v Furlaniji, se je tudi v Franciji končala etapna dirka druge kategorije, v kateri so morali kolesarji v štirih dneh premagati številne zahtevne prelaze. Na sporedu je bila že 23. Dirka Rhone Alpes Isere. Na tej preizkušnji so nastopili tudi kolesarji Save iz Kranja. Prav v zadnji etapi so dosegli še največji uspeh. Etapa je bila dolga 159 kilometrov.

Med najbolj aktivnimi v etapi je bil tudi Tadej Valjavec, ki je dolgo bežal in pridno zbiral točke na gorskih ciljih. A ubežniki tokrat niso bili uspešni. Zmagovalca je tako odločal ciljni sprint večje skupine kolesarjev. Mark Džamastagič je po treh urah in 43 minutah dirkanja presenetil vse in dobil ta boj za zmago. Drugi je bil Clement Venturini, tretji pa Kevin Reza.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Zmage se je ob pomoči izjemne ekipe Cofidis veselil Nico Sijmens. Drugi je bil Fabien Schmidt, tretji pa Rene Mandri. Najboljši izmed predstavnikov Save je bil Tadej Valjavec, ki je dirko končal na 18. mestu. Zaostal je za slabe tri minute in pol. Nastopili so še Tim Mikelj, Nik Burjek in Jure Bitenc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ