Jan Polanc in Jani Brajkovič na zadnji letošnji klasiki

Jan Polanc in Jani Brajkovič na zadnji letošnji klasiki
02.10.2015 AVTOR: D. Z.
V nedeljo bo na sporedu prestižna klasika, dirka po Lombardiji. Na startu bosta dva Slovenca. Polanc in Brajkovič.

Sezona 2015 se bliža koncu. Pred kolesarji je še eno veliko in pomembno dejanje. Govorimo o enodnevni klasiki, že 109. dirki po Lombardiji. Trasa dirke je na kožo pisana predvsem hribolazcem, v zadnjih letih je mnogim uspelo zmagati po dvakrat zapored. Leta 2002 in 2003 je dirko dobil Michele Bartoli. Leta 2007 in 2008 pa Damiano Cunego, ki je to dirko dobil že trikrat. Leta 2009 in 2010 je bil premočan Philippe Gilbert. Leta 2012 in 2013 pa Španec Joaquim Rodriguez.

Lani je dirko dobil Daniel Martin. Dirka poteka med Bergamom in Comom. Predvsem zaključek je zahteven. Vrh zadnjega vzpona je po 240 prevoženih kilometrih. Sledi samo še spust in krajša ravnina proti cilju. Dirka je dolga 245 kilometrov. Na startu ne bo prej omenjenega Rodrigueza, ki je moral nastop zaradi rahle poškodbe kolena odpovedati. Zvezdnikov pa ne bo manjkalo. Alejandro Valverde je v zadnjih dveh letih dvakrat zasedel drugo mesto.


Potem so tu Vincenzo Nibali, Mikel Landa, Daniel Martin, Domenico Pozzovivo, Jan Bakelants, Philippe Gilbert, Alessandro De Marchi, Davide Rebellin, Michal Kwiatkowski, Zdenek Štybar, Thibaut Pinot, Jerome Coppel, Diego Ulissi, Tony Gallopin, Damiano Cunego, Simon Gerrans, Adam in Simon Yates, Tom Dumoulin, Warren Barguil, Daniel Moreno, Ilnur Zakarin, Wilco Kelderman, Robert Gesink, Leopold Konig, Sergio Luis Henao, Peter Kennaugh, Rafal Majka, Bauke Mollema, Julian Arredondo, Frank Schleck ...

Na startu bosta tudi Jan Polanc in Jani Brajkovič. Oba sta pokazala dobro formo v prejšnjem tednu. Predvsem Polanc se je na cilj dirke Tre Valli Varesine pripeljal v prvi skupni, ki je zaostala zgolj za zmagovalcem Vincenzom Nibalijem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ