Jan Polanc odličen v Turčiji

Jan Polanc odličen v Turčiji
17.04.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Jan Polanc trenutno nastopa na dirki po Turčiji in je v zahtevnem sprintu v drugi etapi zasedel peto meto. Še drugič je zmago slavil Sam Bennett.

Včeraj se je v Carigradu začela etapna dirka svetovne serije po Turčiji. Govorimo o šestdnevni dirki, na kateri nastopa tudi Jan Polanc (v prvi etapi je padel), ki vsekakor spada med resne kandidate za najvišja mesta v skupnem seštevku. Najtežje etape šele prihajajo. Sprint v prvi etapi do Tekirdaga je dobil Sam Bennett, sicer član moštva Bora Hansgrohe.

Druga etapa je potekala od Tekirdaga do Eceabata. Kolesarji so morali premagati vzpon tretje in vzpon druge kategorije. A oba sta bila na sporedu v prvi polovici 183 kilometrov dolge preizkušnje. Sledil je bolj ravninski del proti cilju. Potem pa kratek ciljni vzpon. Govorimo o dobrih treh kilometrih klanca s 3,6-odstotnim povprečnim naklonom. Ravno dovolj, da se za zmago niso potegovali vsi sprinterji.

Večji del etape je bežalo šest kolesarjev, medtem ko so imeli v glavnini vse pod nadzorom kolesarji Bore Hansgrohe. Med etapo je grdo padel Caleb Ewan, ki pa je vseeno nadaljeval z dirkanjem, medtem ko je glavnina ubežnike ujela 25 kilometrov pred ciljem. Sprinterske ekipe so se že pripravljale na zaključek. Tudi ekipa UAE Team Emirates s hribolazcem Janom Polancem je bila v ospredju.

V samem zaključku pa je napadel kar klubski kolega sicer vodilnega v skupnem seštevku Sama Bennetta. Lukas Postlberger je skorajda presenetil preostale, saj je pokazal izjemno moč. A prav v zadnjih metrih ga je skupina najboljših uspela ujeti. V tem zahtevnem sprintu je imel največ moči vodilni Sam Bennett, tudi edini sprinter, ki je posegel po najvišjih mestih. Sledili so Felix Grossschartner, ki ravno tako vozi za Boro Hansgrohe, Jhonatan Restrepo, Gonzalo Serrano in peti Jan Polanc.

Prvih sedem je na cilj prišlo v času zmagovalca. Skupni seštevek. Bennett ima 14 sekund prednosti pred Grossschartnerjem in 16 pred Restrepom. Jan Polanc je zdaj četrti. Zaostaja za 20 sekund. Tako kot tudi še trije kolesarji za njim. Odločilni bosta četrta etapa do Burse in peta na ciljni vzpon Kartepe. Ta je dolg kar 16,8 km, povprečni naklon pa znaša 7,4 %.

"Zaključek je bil zapleten. Najprej smo se po ozki cesti spuščali, potem pa smo z veliko hitrostjo prišli na ciljni vzpon. Pomembno je bilo, da smo kot ekipa bili spredaj. Z Valeriom se nisva uspela boriti za zmago, vendar pa sta dosežka še vedno dobra in smo lahko optimistični pred naslednjimi etapami. Po včerajšnjem padcu sem še vedno čutil bolečine v rebrih. Upam, da bo to kmalu minilo," je v uradni izjavi za javnost dejal Polanc.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ