Jan Polanc podaljšal sodelovanje

Jan Polanc podaljšal sodelovanje
24.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Odlična novica iz UAE Team Emirates. Jan Polanc bo tudi v naslednji sezoni vozil za to ekipo. Podpisal je enoletno pogodbo. Poleg njega ostajajo tudi Gaviria, Rui Costa in Covi.

Pa je vendarle prišla potrditev. Jan Polanc ostaja član moštva UAE Team Emirates. “Jana poznamo že zelo dobro in je že mnoga leta pomemben član te ekipe. Je zelo izkušen in bo še naprej igral pomembno vlogo še posebej na vzponih,” je med drugim dejal Joxean Fernandez Matxin.

Vodja ekipe je še dodal: “Vemo, da lahko računamo na njegov profesionalni odnos in delo v vlogi odličnega klubkega kolega.” Jan Polanc je že dobil dve etapi na dirki po Italiji, v eni izmed etap na dirki po Španiji je bil drugi. Na italijanskem Giru je leta 2019 nosil tudi rožnato majico. Letos je bil drugi na državnem prvenstvu, v zadnjem obdboju je opravljal predvsem vlogo pomočnika Tadeju Pogačarju.

Lani, ob Pogačarjevi prvi zmagi na Touru, je bil Polanc ob njem. Letos ga v ekipo niso uvrstili. Polanc je vsekakor odličen hribolazec, ki lahko tako pomaga ostalim, kot dirka tudi zase. To je v preteklosti že dokazal. Trenutno nastopa na dirki po Španiji. Iz ekipe UAE Team Emirates so sporočili, da so sklenili dogovor tudi s Fernandom Gavirio, ki se jim je pred dvema letoma pridružil kot veliki zvezdnik, a tega potem ni povsem upravičil.

S precej boljšimi rezulatati se je namreč lahko pohvalil kot član Deceuninck Quick Stepa. “Vsi vemo, kako dober sprinter je. Ko ima pravi dan, lahko premaga vsakogar. Kar želimo je, da pridobi konsistenco Zadovoljni smo, da bo nadaljeval kariero pri nas in upamo, da bo pri nas pokazal najboljšo verzijo samega sebe,” je dejal Matxin. V ekipi ostaja tudi nekdanji svetovni prvak Rui Costa. Ostaja pa tudi Alessandro Covi, ki je pogodbo podaljšal do konca sezone 2024.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ