Jan Polanc prepričljivo do naslova prvaka

Jan Polanc prepričljivo do naslova prvaka
10.06.2017 AVTOR: D. Z.
Novi državni prvak v vožnji na čas med elito je postal Jan Polanc. Drugi je bil Gregor Gazvoda.

V sklopu tridnevnega kolesarskega dogodka Maraton Franja je bil danes na sporedu kronometer. Seveda so se pomerili tudi rekreativni in amaterski kolesarji.

Pa mladinci in za konec še mlajši člani in člani. Člani in U23 so morali premagati dva kroga med BTC in Domžalami. Kronometer je bil zanje dolg 44 kilometrov. Jan Polanc (UAE Team Emirates) je progo premagal v 50 minutah in treh sekundah. Gregor Gazvoda (Adria Mobil) je bil z minuto in 46 sekundami zaostanka drugi, tretji pa Marko Pavlič (mebloJOGI Kult Solkan). Med mlajšimi člani je bil najhitrejši Izidor Penko s časom 52:27.

Matic Grošelj je bil drugi, tretji Tadej Pogačar, četrti pa Žiga Jerman. Vsi so člani Roga Ljubljane. Jaka Primožič je bil peti. Med članicami je naslov prvakinje osvojila Urša Pintar, ki je 22 kilometrov dolgo dirko odpeljala v 29 minutah in 32 sekundah. Druga je bila Polona Batagelj, tretja pa Alenka Novak. Med mlajšimi članicami je zmagala Urška Žigart pred Hajdi Zajc in Sašo Žavbi Kunaver. Državni prvak med starejšimi mladinci je postal Nik Čemažar.

Kolesar kranjskega kluba je 22 kilometrov odpeljal v 26 minutah in 11 sekundah. Luka Sagadin (TBP Lenard) je bil drugi, Martin Colnar (Adria Mobil) pa tretji. Najboljša med starejšimi mladinkami je bila Karin Penko. Katja Kerpan je bila druga, tretja pa Lucia Bečan. Rok Kovačič je bil najboljši med mlajšimi mladinci. Boštjan Bečan je bil drugi, tretji pa Blaž Avbelj. Ana Ahačič je bil najboljša mladinka. Tjaša Sušnik druga, Metka Mikuž pa tretja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ