Jan Polanc prihaja na dirko po Sloveniji

Jan Polanc prihaja na dirko po Sloveniji
05.06.2017 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu UAE Team Emirates so potrdili, da bo Jan Polanc nastopil na dirki po Sloveniji. Zanimivo. Med sedmerico ni ne Kumpa ne Mohoriča.

Jan Polanc je že pred časom potrdil, da bo nastopil na dirki po Sloveniji. Po nadvse uspešno odpeljani dirki po Italiji pa teh načrtov ni spremenil in tako je zdaj ekipa UAE Team Emirates potrdila imena sedmih kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Sloveniji.

Jan Polanc bo eden izmed redkih slovenskih kolesarjev, ki se bodo s tujimi zvezdniki po vsej verjetnosti lahko udarili za končno zmago. Nenazadnje so do zdaj tujci dobili 12 dirk, Slovenci pa 11. Jan Polanc je leta 2013, tik pred odhodom v italijanski Lampre, dirko po Sloveniji že končal povsem pri vrhu, natančneje na drugem mestu. Takrat je osvojil belo majico najboljšega na gorskih ciljih. Za uradno spletno stran dirke po Sloveniji je Polanc povedal:

“Dirka po Sloveniji mi je ostala v lepem spominu, ker je domača in jo ob cestah spremljajo domači navijači. Ob vsem tem se spominjam, da se je bilo vedno lepo boriti za belo majico. Dirka mi je dala tudi možnost, da sem se pokazal in pomeril s profesionalci ter mi tako pripomogla, da sem tudi sam pristal v profesionalni ekipi! Veselim se novega nastopa na dirki, in upam da mi Giro ni pobral preveč moči za visoko uvrstitev.

Družbo mu bodo v ekipi delali še Roberto Ferrari, Andrea Guardini, Edward Ravasi, Oliviero Troia, Federico Zurlo in Yousif Al Hammadi Mirza. Zanimivo. Na startni listi ni ne sprinterja Marka Kumpa ne Mateja Mohoriča, ki bo nastopal na dirki po Švici.

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ