Jan Polanc spet izjemen ... Nibali do končne zmage

Jan Polanc spet izjemen ... Nibali do končne zmage
23.04.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Hrvšaki. Jan Polanc je po napadu v zadnjem kilometru do etapne zmage pomagal Sachi Modolu. Sam je bil drugi. Dirko je dobil Vincenzo Nibali.

Prav neverjetno, kaj vse se je dogajalo v samem zaključku šeste etape dirke po Hrvaški. Govorimo o zadnji etapi na dirki, ki je potekala od Samobora do Zagreba.

Dolga je bila 147 kilometrov, gledena traso pa bi morala biti pisana na kožo sprinterjem. Prav zato mnogi niso pričakovali, da bi lahko še prišlo do spremembe v skupnem seštevku. Junak kraljevske sobotne etape do Učke Roson je namreč imel dve sekundi prednosti pred Vincenzom Nibalijem. Že na prvem letečem cilju pa se je vse spremenilo, saj ga je dobil Nibali, ki je tako virtualno že oblekel majico vodilnega v skupnem seštevku. Z vsega eno sekundo prednosti.

V zaključku pa so morali kolesarji prevoziti dva kroga v samem Zagrebu. In prav tam je prišlo do glavne akcije. Kilometer pred ciljem je napadel Jan Polanc, ki si je hitro nabral lepo prednost in s tem pripravil teren za prvega sprinterja v moštvu UAE Team Emirates Sacha Modola. Modolo je bil premočan za konkurenco in se je lahko po zmagi v prvi etapi veselil še druge etapne zmage. Polanc je z dvema sekundama zaostanka zasedel drugo mesto.

“Zadovoljen sem, ker sem dokončal dobro delo ekipe. Z Janom nama je uspelo doseči prvi dve mesti. Zaključek ni bil lahek. Pomembno je bilo, da si ohranil moč in vzdržljivost. Občutki so dobri in tako sem lahko zadovoljen pred Girom, ” je dejal Modolo. A v tem primeru se ni odvijal zgolj boj za etapno zmago. Pomembna je bila vsaka sekunda. Van Poppel je bil tretji, Nibali pa četrti v etapi. Dosegel je isti čas kot Polanc.

Jaime Roson je zasedel 11. mesto, a je zaostal za devet sekund. To je bilo dovolj za končno drugo mesto z zaostankom osmih sekund za Nibalijem. Na tretjem je dirko končal Jan Hirt. Sledil je Felix Grosschartner in na petem mestu že najboljši Slovenec Jan Polanc, ki je za Nibalijem zaostal za 40 sekund. Najboljši predstavnik edinega slovenskega kluba na dirka (Adria Mobil) Radoslav Rogina je dirko končal na 11. mestu.

“Ni bilo lahko. Zadnja dva dneva sta bila zelo žalostna in kolesaril sem z žalostjo v srcu. Danes sem se dobro počutil in dobil sem že leteči cilj. Zaključni sprint ni bil tako lahek. Dirka je pokazala, da naše priprave na Giro potekajo dobro. Iz dneva v dan sem se počutil bolje, tako da se zdaj že vselim Gira, ” je dejal Nibali. Svoje je dodal tudi glavni športni direktor pri bahrajnskem moštvu Gorazd Štangelj: “Vsak dan smo bili boljši in boljši. Danes nismo naredili nobene napake. Kolesarji so se potrudili po najboljših močeh in kljub številnih sprinterjem nam je že na letečem cilju uspelo doseči.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ