Jan Polanc v mrazu in snegu do šestega mesta, Marko Kump 3. v Srbiji

Jan Polanc v mrazu in snegu do šestega mesta, Marko Kump 3. v Srbiji
20.04.2019 AVTOR: DZ, sirotti

Na dirki po Turčiji je za kolesarji predzadnja in obenem kraljevska etapa. Dobil jo je Felix Grossschartner. Jan Polanc šesti. Marko Kump v Srbiji tretji.

TURČIJA
Na 55. dirki po Turčiji, ki spada med dirke World Toura so kolesarji premagali že peto etapo. Brusa je gostila start, cilj pa je bil na vzponu Kartepe. Organizatorji so se v sodelovanju s komisarji in ekipami odločili, da zaradi mrazu in sneženja etapo nekoliko skrajšajo. Sicer so kolesarje še vedno popeljali na vzpon, ki je bil dolg 11,9 km (povprečni naklon 9,2 %), a so cilj izpeljali štiri kilometre pred sprva načrtovanim. Prvih 145 kilometrov je bilo bolj ali manj ravninskih.

Do zdaj so prevladovali sprinterji, povsem jasno pa je bilo, da bo ta etapa odločilna. Trojica kolesarjev Kluge, Viejo in Ghys so se podali v dolg pobeg. Privozili so si dobrih sedem minut prednosti, a je bilo jasno, da se ne bodo mogli boriti za zmago. Ubežnike so najboljši ujeli na zadnjem vzponu. Šest kilometrov pred ciljem pa je prišlo do prvih resnejših napadov. Prvi je napadel Valerio Conti in takoj mu je sledil mladi Remco Evenepoel.

Pridružila sta se jima še Grossschartner in Kudus, medtem ko Jan Polanc četverici ni mogel slediti. Grossschartner je dva kilometra pred ciljem odločno napadel, sledil pa mu je lahko le Kudus. Med sabo sta obračunala šele v samem zaključku. V dolgem sprintu je bil najmočnejši Avstrijec v dresu Bore Hansgrohe. Valerio Conti je iz ozadja prehitel tudi Kudusa, ki je končal na tretjem mestu.

Četrti je bil Evenepoel, peti Edgar Pinto. Z 51 sekundami zaostanka pa je šesto mesto zasedel Jan Polanc. Grossschartner je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in tako nadaljuje prevlado Bore Hansgrohe na tej dirki, saj je prvi dve etapi dobil Sam Bennett, ki je tudi vodil do te etape. Drugi je Conti, tretji Kudus, četrti Evenepoel, peti Pinto in šesti Polanc. Zaostaja a 1:07.

BEOGRAD
Slovenska reprezentanca, Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic pa so slovenske ekipe, ki nastopajo na etapni dirki prve kategorije Beograd-Banjaluka. Za kolesarji so že tri od štirih etap. Prvo od Beograda do Vlasenice je dobil Aaron Gate, najboljši Slovenec pa je bil Kristijan Hočevar na 15. mestu.

Brčko je gostilo cilj druge, spritnerske etape, ki jo je dobil Wouter Wippert. Robert Jenko je bil 16. Tretjo etapo je prav tako dobil Wippert. Tokrat pa je med najboljše posegel Marko Kump, ki je zasedel tretje mesto. Dan pred koncem vodi Aaron Gate. Najboljši predstavnik slovenskih ekip je Ben Hill (Ljubljana Gusto Santic) na šestem mestu. Najboljši Slovenec pa je Matic Veber na 22. mestu.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ