Jan Polanc zaradi težav s srcem končuje kariero

Jan Polanc zaradi težav s srcem končuje kariero
15.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Iz ekipe UAE Emirates so sporočili, da Jan Polanc zaradi težav s srcem, ki so jih odkrili pozimi, zaključuje tekmovalno kariero. 31-letnik si želi, da bi ostal povezan s kolesarstvom.

Jana Polanca v letošnji sezoni še nismo videli na dirkah, pojavljale pa so se različne informacije, zakaj ga ni v ekipi UAE Emirates, večkrat se je govorilo o izgorelosti. V zadnjem obdobju pa so iz ekipe prišle informacije, da ima Polanc težave s srcem, domnevno z aritmijo. 

Po dolgotrajnih posvetovanjih z zdravniškimi ekipami se je Polanc odločil, da pri 31 letih konča športno pot. »Najprej bi se rad zahvalil ekipi, da me je podpirala v tem obdobju, ko je bilo potrebnih res veliko pregledov. Ob tem pa tudi prijateljem in družini, ki mi vedno stoji ob strani. Seveda to ni idealen način, na katerega sem želel zaključiti kariero, a ko se ozrem nazaj, sem lahko zelo zadovoljen. Deset let sem preživel z ekipo UAE Emirates med profesionalci, doživeli smo nekaj čudovitih trenutkov. Upam, da bom lahko v drugačni vlogi ostal z ekipo. V tem trenutku se mi v življenju dogaja nekaj čudovitih stvari, za kar sem zelo hvaležen in z veseljem zrem v prihodnost,« je Polanc pojasnil v objavi na spletni strani.

Prav je, da Polanc ne ogroža svojega zdravja

Novico je komentiral tudi vodja ekipe Mauro Gianetti: »Več mesecev smo se posvetovali z različnimi specialisti, da bi našli rešitev, na koncu pa je bila prava odločitev, da Jan postavi kolo v kot in ne ogroža svojega zdravja. Jan je bil del naše ekipe od samega začetka, naš ustroj se nenehno širi in verjamem, da bomo našli način, da Jan ostane v naši sredini.«

Polanc tako zapušča profesionalno kolesarstvo nekaj let prej, kot smo pričakovali in želeli. V karieri je nanizal štiri profesionalne zmage, za vedno nam bosta v spominu ostali etapni zmagi z Gira 2015 in 2017, na Giru 2019 pa je nosil tudi rožnato majico vodilnega. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ