Jan Polanc: 19 velikih sekund!

Jan Polanc: 19 velikih sekund!
17.06.2013 AVTOR: D. Z.
"Dosegli smo več, kot smo si želeli," je po končani dirki po Sloveniji priznal z drugim mestom najboljši slovenski predstavnik Jan Polanc.
Živčen zaključek dirke po Sloveniji
Jan Polanc je v Novem mestu, potem ko je prejemal čestitke za osvojeno drugo mesto v skupnem seštevku in tudi za osvojeno belo majico najboljšega mladega kolesarja priznal, da mu niti v zadnji, bolj ali manj sprinterski etapi ni bilo lahko.

"Reči moram, da je bilo morda še težje, kot na Vršič. Zaradi ozkih cest in sprinterskih vlakov je bila na teh zaključnih krogih prisotna velika nervoza. Šele, ko smo prečkali ciljno črto, sem začutil tisto pravo olajšanje," je pojasnil Polanc.
 
Majice drugih barv pa v prihodnjih letih
Obenem je priznal, da je z doseženim zelo zadovoljen, da pred začetkom česa takega ni pričakoval in da je brez dvoma dosegel precej več, kot je menil, da bo. A to ne pomeni, da bo pri teh uspehih tudi ostalo.

"Z leti si želim obleči tudi majico kakšne druge barve.  A za zdaj sem lahko z belo zadovoljen. Za kaj več pa bomo govorili v prihodnjih letih." Že zdaj pa ga je od zmage ločilo vsega 19 sekund, vendar se Polanc zaveda, da je bil Radoslav Rogina tokrat preprosto močnejši.

19 sekund je lahko ogromno
"19 sekund se morda zdi malo, vendar je včasih to ogromno. Če bi bila dirka daljša, bi se lahko razpletalo drugače. Na tej dirki pa je bil to tisti maksimum, ki sem ga lahko dosegel. Rogina je na Vršiču pokazal izjemno moč. Pa nič zato. Z drugim mestom sem zadovoljen," je z nasmehom pojasnil Jan Polanc, ki s 1. avgustom odhaja v italijansko moštva Lampre-Merida. Sicer pa je letos že zablestel na etapni dirki po Furlaniji. Tam je dobil najtežjo etapo do Matajurja, veselil pa se je lahko tudi končne zmage.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ