Jan Polanc: Forma gre v pravo smer

Jan Polanc: Forma gre v pravo smer
02.05.2017 AVTOR: D. Z.
Eden izmed šestih Slovencev, ki bodo nastopili na Giru bo tudi Jan Polanc. Z etapno zmago nas je razveselil leta 2015. Lahko podvig ponovi?

Revija Bicikel
Sicer pa si boste lahko več o vseh treh slovenskih zmagovalcih etap na Giru (Luka Mezgec, Jan Polanc in Primož Roglič) prebrali tudi v naši naslednji številki revije Bicikel.

Leta 2015 je bil Jan Polanc v zadnjem trenutku uvrščen v ekipo za nastop na dirki po Italiji. Pripravljenost ni bila na najvišji ravni, a po dolgem pobegu je na izjemen način dobil 5. etapo.

Cilj je bil na vrhu vzpona na Abetone. Polanc pa je preostale soubežnike napadel že ob vznožju tega klanca. “Na dirko sicer nisem šel slabe volje, je pa res, da te dirke v programu nisem imel. Razmišljal sem o Vuelti. Na koncu pa res nikoli ne veš, kaj lahko pričakuješ. Vsak dan moraš znova začeti in poskusiti izstisniti čim več, ” je zdaj potrdil Polanc, ki pa se zmage - dosegel jo je 13. maja - vseeno rad spomni:

“Takrat se mi je uspelo pridružiti ubežni skupini. Na koncu pa še ta zmaga. Je bilo kar lažje potem priti do konca Gira. Dosegel sem nekaj, kar sem si v življenju v kolesarstvu želel doseči. Zdaj pa gledam naprej proti novim izzivom. ” In ta izziv je že pred vrati. Nov nastop na dirki po Italiji. Tokrat se je bolj natančno pripravljal samo na to dirko. Več časa je preživel tudi na Etni: “Opravil sem višinske priprave. Odpeljal sem dirko po Hrvaški. Forma gre v pravo smer. Seveda pa ni vse odvisno samo od mene, ampak tudi od drugih tekmovalcev, kako so pripravljeni. 

Prav omenjeno dirko po Hrvaški (dobil jo je Vincenzo Nibali), ki jo je odpeljal po vrnitvi z višinskih priprav je 24-letni kolesar moštva UAE Team Emirates končal na petem mestu. S tem je dokazal, da: “Sem vse treninge opravil dobro in da je forma dobra. ” Če enkrat dobiš etapo na dirki po Italiji, potem je jasno, kaj si želiš ob naslednjem nastopu. “O tem ne bi rad govoril, vendar pa bi sam bil najbolj zadovoljen, če bi lahko ponovil etapno zmago. Ampak, moraš sproščeno na dirko in tam opraviti svoje, ” je še zaključil Polanc.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ