Jan Polanc: Izkazati se pred bodočim delodajalcem

Jan Polanc: Izkazati se pred bodočim delodajalcem
13.06.2013 AVTOR: D. Z.
"S formo sem zadovoljen, za katero mesto bo to dovolj, pa ne vem," je pred začetkom dirke po Sloveniji nekoliko skromen kolesar Radenske Jan Polanc.

Livške Raven v reviji Bicikel
V zadnji številki revije Bicikel vam med drugim predstavljamo klanec, na katerega se bodo morali povzpeti tudi kolesarji na dirki po Sloveniji. Govorimo o Livških Ravnah, ki jih je za nas odpeljala Polona Batagelj. Več pa v reviji Bicikel.

Izboljšati lanski dosežek
Jan Polanc je lani osvojil 17. mesto, obenem pa je na koncu oblekel tudi belo majico za najboljšega mladega kolesarja v skupnem seštevku. »Cilj je izboljšati to mesto in tudi tokrat obleči belo majico, « pa je jasen Polanc. Potrdil je, da je njegova pripravljenost podobna tisti, s katero je prišel do prestižne zmage na dirki po Furlaniji, kjer je dobil tudi kraljevsko etapo s ciljem na Matajurju.

Tudi na dirki po Sloveniji bo kolesarje ena izmed etap – in to prav kraljevska – popeljala v bližino Matajurja, le da se bodo morali po premagani Sorici in Baški grapi povzpeti na Livške Ravne. Za konec pa še na Vršič.

Kraljevsko etapo dobro pozna
»Pogledal sem si tako Livek kot Vršič. Če bo šlo hitro od začetka, potem bo ta etapa zelo težka in bomo do Vršiča prišli že utrujeni. Tudi po Sorici je cesta zelo ozka, « je pojasnil Polanc, s katerim smo govorili še preden se je ekipa sestala in dorekla taktiko. A ta je bolj ali manj jasna:

»Jaz bom ciljal na visoko mesto v skupnem seštevku. Zagotovo bomo poskušali s pobegi, mogoče celo osvojiti majico za gorske cilje. « A vse najprej čaka posamična vožnja na čas. S to ima še neporavnane račune, saj je bil na nedavnem državnem prvenstvu na dobri poti k osvojitvi naslova, ko je dobil defekt.

Na očeh bodočih delodajalcev
»Kronometra letos nisem toliko treniral kot lani, vendar ga je letos tudi manj. Poleg tega so preostale etape zelo težke, tako da kronometer ne bo odločal. « A Polanc ima še dodaten razlog, da se izkaže. Na dirki po Sloveniji bodo, tako kot je zdaj to postala že tradicija, nastopili tudi kolesarji Lampreja Meride.

Torej ekipe, s katero ima Jan Polanc že pogodbo. Tja pa bo prestopil avgusta: »To ja. Oni bodo tudi na dirki in preden prestopim k njim, bi se rad izkazal, « je še dodal Polanc, medtem ko o časih, ki jih je na Livških Ravnah in Vršiču dosegal na treningih ni hotel govoriti. »Na dirki bomo videli, kakšni bodo, « je dodal z nasmehom.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ