Jan Polanc: "Lahko sem zadovoljen z drugim mestom."

Jan Polanc: "Lahko sem zadovoljen z drugim mestom."
27.08.2017 AVTOR: D. Z.
2. v 8.. etapi Jan Polanc pravi: "Na koncu je bilo nemogoče premagati Alaphilippa." Več pa v nadaljevanju.

“To je bil zelo težka etapa v hudi vročini. Pihal je tudi nasprotni veter, ” je v izjavi za javnost iz moštva UAE Team Emirates sporočil Jan Polanc.

Drugi v osmi etapi na dirki po Španiji je tudi za TV Slovenija priznal, da je lahko zadovoljen z doseženim, saj: “Vedel sem, da je Julien Alaphilippe zelo eksploziven, tako da sem lahko zadovoljen z drugim mestom. ” V izjavi za javnost pa je dodal: “V ospredju pa je bila močna skupina in dobro smo sodelovali, da smo lahko ohranjali prednost.

Potem pa se je vse razpletlo na zadnjem, nadvse strmem vzponu prve kategorije. Tam sta pobegnila očitno najmočnejša Rafal Majka in Julien Alaphilippe. Zdelo se je, da bosta lahko med sabo obračunala za zmago, saj jima preostali niso sledili. “Zadnji vzpon je bil zahteven in strm. Ko smo prišli ob vznožje, sem vedel, da ga moram odpeljati v svojem ritmu in ohranjati razdaljo do prvih. A lovil sem ju po svojih najboljših močeh in prišel do drugega mesta, ” je še dodal v izjavi za javnost.

Zaključil pa: “Na koncu je bilo nemogoče premagati Alaphilippa, saj je odličen v sprintih. Vendar sem zadovoljen z drugim mestom. ” Za TV Slovenija pa je Polanc še poudaril, da: “Moj osebni cilj pred Vuelto je bil dobiti eno etapo. Za nami je šele prvi teden, tako da bo še dovolj priložnosti. ” Povzpel se je tudi na 13. mesto v skupnem seštevku in si tako nekoliko zaprl možnosti za sodelovanje v dolgih pobegih, prek katerih bi potem poskušal priti do etapne zmage. Zato bo prav zanimiv videti, za kakšno taktiko se bo v nadaljevanju Vuelte Polanc odločil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ