Jan Polanc: Najprej nastop na Touru, potem pa naprej!

Jan Polanc: Najprej nastop na Touru, potem pa naprej!
15.06.2013 AVTOR: D. Z.
Ne glede na to, kako bo odpeljal kraljevsko etapo do Vršiča, bo Jan Polanc 1. avgusta tudi uradno postal član moštva Lampre Merida: "Zame bo to nova izkušnja," pravi.

Vsestranski kolesar
Zdaj še član Radenske, od prvega avgusta naprej pa bo Jan Polanc vozil za Lampre. "Pokazal je, da je kompleten kolesar, tako za kronometer kot za klanec. V majhnih skupinah pa zna tudi sprintati. Je zares vsestranski kolesar," je o svojem varovancu povedal oče in tudi trener Marko Polanc.

"Zdaj je vse že gotovo. S prvim avgustom odhajam v Lampre. Zame bo to nova izkušnja. Spet se bo treba na novo dokazovati, saj gre za nov nivo dirkanja," pa je dodal Jan, ki je še priznal: "Pri Lampreju razumejo, da sem mlad kolesar. Zato so mi dali kar dve leti in pol možnosti, tako da lahko začnem počasneje in se potem nadgradim."

Stopnička več ...
Njegov trener Marko je tudi prepričan, da je to odlična poteza: "To je stopnička več v njegovi karieri. Ne dela si iluzij za naprej. Ve, kako težak je ta šport. Gre stopnico po stopnici. On ima svoje cilje v sebi. Ve, kaj hoče. Kaj pa bo naredil? To bo pokazal čas." In Jan je priznal, da bo s prestopom uresničil dolgoletne sanje:

"Sem si pa postavil že nove cilje. Najprej je nastop na Touru, potem pa naprej." Marka Polanca smo povprašali, kaj je tisto, zaradi česar je Jan tako poseben, odgovor pa je bil pričakovan: "To mu da njegova glava. V sebi ima vedno cilj, ki ga hoče izpolniti. Vedno mu je uspe, saj je to vendarle šport, vendar se že kar približuje temu. Postaja zrela oseba, zrel kolesar."

In Jan Polanc blesti na dirki po Sloveniji. Prav na dirki, kjer se lahko neposredno dokazuje prav pred bodočimi delodajalci. "Pravzaprav ne bi rekel, da je to dokazovanje. Oni že vedo, da sem dober kolesar. Zato so mi dali pogodbo. Bolj gre za to, da naredim dober vtis," pa je še pojasnil Polanc.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ