Jan Polanc: Nikoli še nismo imeli takega kapetana

Jan Polanc: Nikoli še nismo imeli takega kapetana
03.05.2018 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc bo že četrtič nastopil na dirki po Italiji, na kateri je slavil že dve etapni zmagi.

“Zdaj nekako vem kako dober sem lahko, ” je bil teden dni pred odhodom jasen Jan Polanc. Jutri pa bo šlo zares. Pred njim je četrta dirka po Italiji.

“Priprave so potekale bolj umirjeno, kot prejšnja leta. Letošnji Giro bo zame tudi nekoliko bolj umirjen, ker gre tja Fabio Aru, ki bo šel na skupni seštevek. Vemo, da je sposoben priti med prve tri ali celo zmagati, ” je dejal Jan Polanc. Sicer član moštva UAE Team Emirates je lani slavil že drugo etapno zmago na italijanski tritedenski preizkušnji.

Obakrat je etapo dobil po dolgem pobegu, obakrat je do zmage prišel bolj na začetku dirke in obakrat se je etapa končal s ciljnim vzponom. Lani na Etni. “Sigurno je letos nekoliko drugačen Giro, saj še nikoli nismo imeli takega kapetana v ekipi. Po drugi strani so pritiski iz ekipe toliko večji. Dirkalo se bo za Aruja. Če on poseže po najvišjih mestih, je to za celotno ekipo velik uspeh. ” Polanc bo tako po vsej verjetnosti imel precej manj možnosti za vidnejšo etapno uvrstitev, pa tudi za vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku:

“Na teh odločilnih etapah bo manj priložnosti za kakšne pobege in bomo morali biti bolj v oporo Aruju. Seveda pa se nikoli ne ve, saj včasih ekipe v beg pošljejo tudi pomočnike. ” Predvsem v tistih težjih etapah, ko se lahko marsikaj obrne, spremeni: “Upanje ostaja, ambicije vsakega posebej so. Ne smemo jih vreči stran. Moramo pa se zavedati, kaj je prva naloga v ekipi. Če dobiš zeleno luč od ekipe, pa je jasno, da jo moraš izkoristiti. ” Do zdaj so Slovenci na dirki po Italiji zmagali štirikrat. Dve etapi je dobil Polanc, po eno pa Luka Mezgec in Primož Roglič. “Včasih je tako, da nisi najbolje pripravljen, pa boš ravno takrat zmagal, včasih pa narediš vse in prideš v top  formi, pa ti manjka tisti kanček sreče, da bi posegel po uspehu, ” je še zaključil Polanc.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ