Jan Polanc: Nisem mogel razviti prave hitrosti

Jan Polanc: Nisem mogel razviti prave hitrosti
20.06.2014 AVTOR: D. Z.
Lani drugi Jan Polanc je za zmagovalcem kronometra v Ljubljani Michaelom Matthewsom zaostal za 38 sekund, a pred nadaljevanjem ostaja optimističen.

Deset minut in 43 sekund. S tem časom je Jan Polanc premagal 8,8 km dolgo progo v Ljubljani. Dirka po Sloveniji se je, tako kot lani začela s kratkim kronometrom in Jan Polanc ima na lansko preizkušnjo vsekakor lepe spomine. A takoj po prihodu v cilj letošnjega kronometra je priznal:

»Čas res ni najboljši. Računal sem, da bom vsaj kakšnih deset sekund hitrejši. Ampak, večji del dirke je še pred nami. « Odlično pa je s progo opravil Polančev klubski kolega Diego Ulissi, na vprašanje, če bo to kaj spremenilo taktiko in način dirkanja ekipe v naslednjih dneh, pa je Polanc odgovoril: »Zaenkrat ne. Ulissi je dejal, da bo šele iz dneva v dan videl, kakšne noge bo imel. Obenem vemo, da je on boljši v vožnjah na čas, kot sem sam. «

In kaj je bilo narobe, da se kronometer ni iztekel po željah? »Težko bi rekel, kaj je šlo narobe. Nisem mogel razviti take hitrosti, kot sem si želel, vendar je še vseeno kar v redu. « To zgolj pomeni, da bo Polanc v naslednjih dneh z napadalno vožnjo poskušal izničiti zaostanek, ki si ga je nabral.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ