Jan Polanc: Padec v Dubaju in poškodba zapestja

Jan Polanc: Padec v Dubaju in poškodba zapestja
13.02.2015 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc je v zadnji etapi dirke po Dubaju padel. Pri tem si je poškodoval zapestje in bo tako moral kar precej časa počivati. Zato se je program dirk spremenil.
"Bila je zadnja etapa. Zgodilo se je 38 kilometrov pred ciljem, potem ko je na sicer široki cesti skupina šla na desno. Na cesti je bil luknja, pred mano je nekdo padel, sam pa sem ga zadel. Padel sem čez balanco in na roko," se je spomnil Jan Polanc, ki se je vrnil iz Dubaja in v Italiji opravil preglede. Ugotovili so, da poškodba le ni tako nedolžna. Gre za zlom čolnička, manjše kosti v zapestju.

"Čakajo me trije do štirje tedni počitka. En teden je že za mano. Na valjih bom v tem času že lahko treniral, na cesti pa ne. V nedeljo bom imel opornico, tako da upam, da bo vse skupaj lažje," je še pojasnil Polanc. Operacija vseeno ni potrebna. Zdaj ga čaka sprememba programa dirk. "Dirka po Dubaju je bila prva dirka. Hotel sem dobiti tisti pravi ritem. Tudi zato, ker sem letos začel počasneje. Do dirke še nisem opravljal intervalov. S temi sem hotel začeti po dirki. Če bo rehabilitacija potekala po načrtih, potem se bom vrnil na dirki po Kataloniji, ki se začne 23. marca."

Dober podatek je, da ne čuti pritiska, saj je že decembra podaljšal pogodbo in bo tako član Lampreja Meride vsaj še do konca sezone 2016. Lani je prvič nastopil na tritedenski dirki. Na dirki po Italiji je eno izmed gorskih etap končal na odličnem četrtem mestu. Tudi letos naj bi nastopil samo na eni tritedenski dirki. Vendar, vsaj zaenkrat, ne na Giru: "Za Giro sem rezerva. Po dirki po Kataloniji bom nastopil na dirki po Baskiji in potem na ardenskih klasikah, kjer bi že lahko bil kar dober. Za drugi del sezone imam v mislih predvsem Vuelto." Izmed pomembnejših etapnih dirk, na katerih bo po vsej verjetnosti nastopil lahko omenimo še dirko po Švici in dirko po Poljski.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ