Jan Polanc: "Počutil sem se bolje, kot sem pričakoval!"

Jan Polanc: "Počutil sem se bolje, kot sem pričakoval!"
15.06.2013 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc je na dirki po Sloveniji po dveh dneh dirkanja najbolje uvrščeni domačin. Zaenkrat je tretji v skupnem seštevku, vodi pa tudi med mladimi kolesarji. In očitno se odlično počuti.

Pričakoval tak razplet
»Tak razplet sem pričakoval. Sicer sem menil, da bo na cilj prišla skupina 20 kolesarjev. Prišlo nas je manj, kar je za nas, ki se borimo za generalno razvrstitev še boljše, « je po prihodu na cilj v Višnjo Goro, kjer je zasedel sedmo mesto, dejal Jan Polanc. Kolesar Radenske je takoj vedel, da bo oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja.

»Bela majica je končno na mojih ramenih. Sem pa tudi v dobrem položaju za skupni vrstni red, « je priznal Polanc, ki je v skupnem seštevku kar tretji. A v zaključku tudi njemu ni bilo lahko. Predvsem takrat, ko je najboljše z neverjetnim napadom presenetil eden izmed glavnih favoritov za končno zmago Patrik Sinkewitz.

S formo in počutjem zadovoljen!
»Napadel je dva kilometra do zadnjega gorskega cilja. Vsi smo se nekoliko pogledali, nekatere ekipe so imele po več kolesarjev v skupini, nihče pa ni hotel prevzeti pobude v lovu na Sinkewitza. Mislil sem, da ga bomo bolj složno lovili. « A Sinkewitz je padel in tako je izgubil možnosti za etapno zmago.

Po etapi pa Polanc ni bil zadovoljen zgolj z doseženim rezultatom, ampak tudi s formo: »Počutil sem se bolje, kot sem pričakoval. Zato sem zadovoljen. V primerjavi z ostalimi sem se vozil enakovredno, tako da je forma tista prava. « Vsekakor ob pravem času. Tik pred kraljevsko etapo na Vršič.

Dirka po Sloveniji, skupni vrstni red
1. Fabio Felline (Ita) Androni Giocattoli-Venezuela 4:33:10
2. Arthur Vanoverberghe (Bel) Topsport Vlaanderen-Baloise 0:15
3. Jan Polanc (Slo) Radenska 0:17
4. Enrico Barbin (Ita) Bardiani Valvole-CSF Inox 0:18
5. Jure Golčer (Slo) Tirol 0:28
6. Tadej Valjavec (Slo) Sava isti čas
7. Patrik Sinkewitz (Nem) Meridiana Kamen 0:29
8. Wesley Sulzberger (Avs) Orica-GreenEdge
9. Sebastian Langeveld (Niz) Orica-GreenEdge vsi isti čas
10. Tomaž Nose (Slo) Adria Mobil 0:33
14. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil 0:41
20. Matej Mohorič (Slo) Adria Mobil 1:12
23. Primož Roglič (Slo) Adria Mobil 2:00

34. Kristjan Fajt (Slo) Adria Mobil 4:31

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ