Jan Polanc: Pokazali smo, da znamo držati skupaj

Jan Polanc: Pokazali smo, da znamo držati skupaj
01.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jan Polanc in Simon Špilak sta ob padcu počakala na Primoža Rogliča in mu pomagala ujeti vodilne. “Težko je bilo vedeti, kaj točno je bilo,” je dejal Polanc.

Jan Polanc, Matej Mohorič in Simon Špilak. Trije kolesarji, ki bi morali čim dlje ostatli s Primožem Rogličem. Vse pa se je spremenilo ob Rogličevem padcu. Špilak ga je počakal, Polanc se je ustavil in skupaj sta Rogliču pomagala ujeti glavnino. Pri tem pa so vsi trije porabili ogromno moči, ki bi jim še kako prav prišle v nadaljevanju. Ko je Roglič padel, pa nihče niti ni natančno vedel, kaj se dogaja, saj kolesarji na svetovnih prvenstvih ne nosijo radijskih postaj:

“Težko je bilo vedeti, kaj točno je bilo, saj nimamo radijskih vez. Vedeli smo, da ima Primož težava. S Simonom sva ga počakala in ga poskušala skupaj pripeljati v glavno skupino,” je pojasnil Polanc in dodal: “Takrat, ko loviš ti začne delati adrenalin. Hitro mine, včasih prehitro, saj ti zmanjkuje kilometrov za ujeti. Nam je na srečo to uspelo. Cilj je bil, da Primoža poskušamo pripeljati naprej in mu pomagati po najboljših močeh. Pokazali smo, da znamo skupaj držati in ne držati fige v žepu. Na koncu pa se ni izšlo po naših željah.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ