Jan Polanc: Prvi trening čez sto kilometrov na Franji

Jan Polanc: Prvi trening čez sto kilometrov na Franji
17.06.2015 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc je po uspešni dirki po Italiji zdaj že povsem osredotočen na slovensko preizkušnjo. A priznava, da ne ve, kakšne posledice je pustil Giro.

»Sproti bom videl, kako se bom počutil. Vsako etapo posebej. Tudi nekih treningov, posebnih priprav za dirko po Sloveniji nisem opravil. Predvsem sem si poskusil čim bolj spočiti. Mislim, da je v tem primeru to še najbolj pomembno, « je dejal Jan Polanc, ki se letos lahko pohvali z izjemno etapno zmago na dirki po Italiji. A po tritedenski dirki – še posebej po tako napornit, kot je bil zaradi ubijalskega ritma letošnji Giro – je vsak kolesar zelo utrujen. Trije tedni nastopanja pač pustijo posledice.

»V bistvu sem prvi trening čez sto kilometrov opravil na Franji. Proti koncu prejšnjega tedna sem se mogoče nekoliko boljše počutil, še vedno pa težko rečem, če bo to dovolj za dirkanje na vrhunski rezultat. « Kako težko se je po Giru v tako kratkem času pripraviti na naslednjo dirko je izkusil že lani, saj se na dirki po Sloveniji ni mogel boriti z najboljšimi: »To sigurno ostane v spominu. Težko je vedno predvideti, kako se telo po taki dirki kot je Giro odzove. Upam pa na najboljše. Že v Kočevju se bo videlo, če si ali nisi. Pri ekipi bi radi, da bi jaz dirkal na skupno uvrstitev. Težko rečem. Imamo pa tudi Ulissija. «

Kaj pa je pred začetkom dirke o sinovih možnostih povedal Marko? »Jan lahko na taki dirki zmaga, ali pa je tudi 35. Giro je pustil posledice. Njegov organizem je še mlad. Po mojem mnenju tritedenski napor potrebuje tudi tritedenski oddih. Bomo videli. Raje ne napovedujem. Je leto starejši. Po Giru si je vzel nekoliko več počitka kot lani. Nekaj gradimo tudi na izkušnjah in počutju. Lahko mu zelo dobro zalaufa, lahko pa se zgodi, da najboljšim ne bo mogel konkurirati. « Seveda v upanju, da se bo lahko vozil z najboljšimi.

In imajo še nekaj. Pozitivno vzdušje v ekipi, saj je za njimi odlična sezona. Vsekakor boljša od pričakovanj. Omenimo samo zmago Kristijana Đuraska na dirki po Švici ter etapno zmago in končno tretje mesto Ruia Coste na Criterium du Dauphine: »Ne zmagujejo samo eni in isti kolesarji, ampak je to kar zelo mešano, « je še potrdil Jan Polanc. Iz italijanske ekipe so že potrdili, da bosta Jan Polanc in Diego Ulissi glavni orožji za končno zmago. Poleg njiju bodo v Sloveniji nastopali še Ferrari, Richeze, Cattaneo, Mori in Feng.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ